2022-05-30 114 views
尖沙咀Outdark永遠都好多人,反而旺角冇咁人多,梗係去旺角啦。正如Outdark所sell,燈光偏暗,有種落bar飲嘢,但又唔會過於嘈吵嘅氣氛,整體係令人覺得放鬆。之前見過食評話服務差,今次食飯我又冇遇到呢個問題,我覺得係十足十香港式服務態度(你明啦)。不過限時60分鐘要扣少少分啦。*甜辣炸雞 (半隻) 250g $178半隻雞都多到嚇死你,250g有差唔多8-10件,加埋炸薯類,堆到好似座山咁高。食炸雞最緊要係乜嘢?就係夠熱夠脆,Outdark炸雞兩樣都做齊。炸雞皮脆肉嫩,炸衣厚薄適中,咬開肉汁爆出嚟。甜辣醬辣度啱啱好,食完一件炸雞會覺得條脷少少㷫,係會令人上癮嘅味道。炸薯嚟講,每一款個味道都有少少唔同,個人口味:薯格>薯角>薯條。驚口味唔夠重,仲有4種醬汁可以點,有柚子、辣醬等選擇;驚口味太重,就有醃白蘿蔔粒解膩。芝士炒雞 $328又係一個Outdark signature,鐵板+海量水牛車打芝士+雞腿肉=芝士炒雞,雞腿肉入口彈牙juicy,但本身雞肉肉味偏淡。辣醬係outdark特製辣醬,辣得過癮又唔會過甜,超級saucy,不過真心重口味🔥水牛車打芝士由店員負
甜辣炸雞 (半隻) 250g $178
甜辣炸雞

芝士炒雞 $328
又係一個Outdark signature,鐵板+海量水牛車打芝士+雞腿肉=芝士炒雞,雞腿肉入口彈牙juicy,但本身雞肉肉味偏淡。辣醬係outdark特製辣醬,辣得過癮又唔會過甜,超級saucy,不過真心重口味🔥水牛車打芝士由店員負責煮溶,手法純熟到好似睇表演咁,最後會鋪上雞肉上面,確保每一件夾起嘅雞肉/年糕都有拉絲芝士包住,芝士多到最後都食唔晒,有啲浪費。雞蛋卷都係由店員負責反轉,但食落有啲似橡筋,泡菜/菠蘿都係解膩之物。最令我覺得驚喜係紫菜飯,本身有啲醋酸味,加埋芝士+辣雞肉,直接昇華咗成碟炒辣雞。
芝士炒雞
2022-05-09
$180 (Lunch)
甜辣炸雞
芝士炒雞