喺香港想食印度菜,你可能只知重慶大廈有得食,但其實深水埗也有不少,所以今次俾我找到呢間印度人開的印度印尼餐廳。餐廳裝潢有啲印尼中華風格,因為有草木製雨傘和木扇裝飾、木製風扇燈,木枱木椅,座位也坐得鬆動,闊落。我食飯嘅時候,見到印度伯伯們都嚟食嘢、傾偈。好唔好味真係試過至知,但印度人都嚟食嘅就一定是正宗的👍🏻🐑🥘 咖喱羊肉午餐 (HK$60).老闆娘推介我食呢度嘅招牌咖喱羊肉,我話怕辣,佢幫我煮少辣 (yea✌🏻).一碟份量好多,羊肉煮得好腍身、軟滑、好入味,仲要一啲都唔酥,只係對我呢個唔食得辣嘅人嚟講都係有啲辣🥵,但這不能阻止我搣開塊roti變多份細細塊撈咖喱汁食😋🫓 Roti 印度煎餅.好大塊,乾身,所以撈咖喱汁食一流👍🏻🥗 生菜沙律.生菜蘿蔔切絲,配酸酸鹹鹹微辣的raita乳酪醬🍹 凍檸茶 .茶底調味與港式檸茶相似👍🏻

🐑🥘 咖喱羊肉午餐 (HK$60)

Mutton  Curry

🫓 Roti 印度煎餅
.好大塊,乾身,所以撈咖喱汁食一流👍🏻

Roti

🥗 生菜沙律
.生菜蘿蔔切絲,配酸酸鹹鹹微辣的raita乳酪醬

🍹 凍檸茶
.茶底調味與港式檸茶相似👍🏻
2023-10-02
$60 (Lunch)
Mutton  Curry
Roti