2024-04-07 38 views
今晚嚟中環食飯,想食西餐,見呢間又有意粉又有法式夾餅食,所以入嚟試吓:1)蒜香蜆肉扁意粉 $205 /set dinner呢個包一杯嘢飲同埋餐湯或田園沙律,所以嘢飲揀咗杯薄荷檸檬茶,同埋揀咗餐湯,餐湯就係蘑菇忌廉湯。個忌廉蘑菇湯超級濃,因為佢係用咗蘑菇去打碎嘅湯,杯薄荷檸檬茶個配搭好新鮮,雖然係用茶包,但係個味道就係好特別,熱飲免費嚟講揀呢個都唔錯。講返個意粉,個意粉整得好好食,食完個碟都唔係淨好多油,個香草配蒜香去炒個扁意粉係超級香,同埋啲蜆肉都幾大粒同有肉,所以整體係好食。2) St. Jacques 黑松露香煎帶子可麗餅 (鹹) $165呢個聽侍應話喺鹹嘅可麗餅當中都相當多客人會揀嘅,所以今晚就揀嚟試吓。上碟嘅時候都覺得個份量係出奇地大,以我所認知嘅可麗餅,係扁扁地一塊餅,入邊夾少少餡再加啲醬咁就算啦,但係呢個可麗餅係厚切咁上碟嘅,食嘅時候係啖啖都係帶子肉同埋黑松露嘅香氣,加埋啲忌廉,令到成件事係變得滑溜咗,同埋帶出到個黑松露嘅香同埋帶子嘅滑。認真說,呢個可麗餅其實兩個人share都真係幾飽肚。3)Tiramisu可麗餅(甜) $118個人覺得,可麗餅都係甜食最好味,所以呢個Ti

1)蒜香蜆肉扁意粉 $205 /set dinner

3)Tiramisu可麗餅(甜) $118
個人覺得,可麗餅都係甜食最好味,所以呢個Tiramisu嘅可麗餅係一百分,食完係超級滿足,因為佢個餡揭出嚟係真係用Tiramisu嘅餅底同埋有咖啡酒味,個top加咗球雲呢拿雪糕,再灑啲咖啡粉喺面同埋有粒法式馬卡龍伴碟,成件事非常完美。

4)Matcha Latte 抹茶鮮奶 $46
唔太甜,有好濃嘅抹茶味,仲有靚靚拉花,好大杯,打卡一流!

餐廳Service幾好,會識得向客人推介菜式,餐廳入面亦都好乾淨企理。可麗餅係會即叫即整,所以係非常之新鮮熱辣辣上碟,呢個加分👍🏽👍🏽👍🏽
蒜香蜆肉扁意粉
薄荷檸檬茶
蘑菇忌廉湯(跟餐)
黑松露香煎帶子可麗餅(鹹)
Tiramisu可麗餅(甜)
抹茶鮮奶Matcha latte
2024-04-06
蒜香蜆肉扁意粉
薄荷檸檬茶
蘑菇忌廉湯(跟餐)
黑松露香煎帶子可麗餅(鹹)
Tiramisu可麗餅(甜)
抹茶鮮奶Matcha latte
  • 黑松露香煎帶子可麗餅