2019-07-26 2955 views
屋企人鍾意食海鮮, 無論西式中式烹調方法都好捧場。 今日我哋去咗厚福街H8 食厦, 選擇太多 最後都係決定食海鮮袋。時間尚早, 晚飯時間仲未天黑, 餐廳有兩面玻璃 遠望尖沙咀景緻, 夠曬開揚光猛。船長沙律$78沙律菜爽脆清新, 賣相精美, 唔會淋上過量嘅沙律汁, 能夠品嚐各款沙律菜嘅原味。 主要味道來自佢 裏面的芝士, 分量唔多不過夠哂鹹香。椰子沙冰$58精做推廣嘅《椰子沙冰》 使用了金屬嘅杯盛載,持久冰凍。 味道稍甜, 椰子味裏面又帶啲雲呢拿味。😋😋店家推介嘅海鮮袋我哋揀咗basic ( 自選 三款海鮮)。餐廳更提供圍裙畀每位食客 預備和海鮮袋大戰。自覺唔會論盡想環保少少本人就冇用即棄圍裙。新款海鮮揀咗蝦,青口和鮑魚。 每款海鮮都有說明所提供嘅份量,件數。 店員先拿出成個充咗氣嘅海鮮袋, 仲會主動幫你影合照。 然後shake 吓 shake 吓再剪開佢。 揀咗嘅檸檬牛油醬汁平均地混合所有海鮮。 牛油醬汁中带少少檸檬嘅清香, 味道獨特, 唔會搶去海鮮嘅鮮味。 鮑魚肉質非常軟熟, 青口亦好嫩滑多汁, 蝦则較為細隻。每個海鮮袋都包括基本材料:有薯仔,肉腸和粟米, 混合佢嘅特製醬汁非常滋味可

船長沙律

船長沙律$78
椰子沙冰

椰子沙冰$58

店家推介嘅海鮮袋我哋揀咗basic ( 自選 三款海鮮)。

餐廳更提供圍裙畀每位食客 預備和海鮮袋大戰。
自覺唔會論盡想環保少少本人就冇用即棄圍裙。

每個海鮮袋都包括基本材料:有薯仔,肉腸和粟米, 混合佢嘅特製醬汁非常滋味可口,唔覺唔覺我哋都全部清曬!

蟹餅

蟹餅$98
真材實料的蟹餅, 裏面冇混雜其他薯仔,洋蔥或者麵粉嘅材料, 目測全部都係一絲絲嘅蟹肉, 非常美味, 外皮亦奕煎得香脆, 果然係船長推介項目!

帶子意粉
香氣撲鼻,賣相了得! 大大隻嘅帶子, 外皮煎到好香口, 肉質啱啱熟,彈牙鮮甜!❤️ 意粉嘅軟硬度啱啱好, 紅色嘅醬汁有濃香嘅鮮茄肉醬味
, 少少酸中和番飽滯感。

各種食物,賣相,味道相當唔錯, 唔係只得大堆頭作賣點。😉

船長沙律
蟹餅