⭐️日月堂⭐️最鍾意試新餐廳🤗 好多人都唔敢試新野 但我就覺得 好多時候新餐廳都會有唔同嘅驚喜 同埋唔試又點知邊間好食喎🥰 今日就走上觀塘嘅工業大廈試試呢間啱啱開張嘅餐廳🙈順便去行埋我最愛嘅Initial Outlet 😍咁我不嬲都係鍾意台灣野 就去試吓呢一間日月堂 店舖嘅裝修好靚嫁,燈光柔和❤️勁多影相打卡位🥰 紅燒牛肉麵 $70牛肉係果一種半肥瘦嘅牛肉😍 所以一啲都唔會韌,整體嘅份量亦都唔少㗎! 最值得讚係個湯,好濃郁 而且帶辣味!😍😍😍 手工滷肉飯(小) $35呢個滷肉飯真係令我驚喜, 以前去台灣嘅時候都好鍾意食滷肉飯, 其實我成日都會諗究竟滷肉飯可以整得有幾特別呢? 但係呢一間嘅滷肉飯認真係我食過數一數二最好食嘅 同台灣嘅有得比💪🏻💪🏻 肉嘅肥豬肉同瘦肉分布同味道既鹹甜適中 ❤️起司肉鬆蛋捲餅 $40蛋餅就食得多啦,通常都係好薄嘅蛋餅包住餡, 但呢一個就比較特別😳 外面一層係手抓餅,然後就係一層蛋再包住肉鬆同埋芝士🤩🤩原來加咗一層手抓餅,口感層次即刻豐富咗好多😍😍😍😍炸鹽酥雞 $48 & 酥炸魷魚 $48我只可以講,佢哋嘅炸物,係非一般嘅脆🤩特別係炸魷魚 第一啖咬嘅時候外面嘅炸粉彈到
⭐️日月堂⭐️

紅燒牛肉麵 $70

手工滷肉飯(小) $35

起司肉鬆蛋捲餅 $40
原來加咗一層手抓餅,口感層次即刻豐富咗好多😍😍😍😍

炸鹽酥雞 $48 & 酥炸魷魚 $48
我只可以講,佢哋嘅炸物,係非一般嘅脆🤩特別係炸魷魚 第一啖咬嘅時候外面嘅炸粉彈到周圍都係 我第一反應係:哇 好脆下喎🙈🙈

金桔檸檬紅茶 $24
呢個係老闆推介嘅飲品🤩 好清新又唔會太甜👍🏻
茉香奶綠 $20
好鍾意飲茉莉同埋綠茶既飲品😻😻 呢一杯嘅茉莉味好香啊😻

整體來講⭐️ 睇得出餐廳好用心去整食物 另外佢仲有lunch set 我諗喺附近工廠區返工嘅朋友lunch都可以過嚟食 而且可以WhatsApp落單 好方便💪🏻💪🏻👍🏻👍🏻 啱晒香港人急速嘅步速 你間餐廳令我好有台灣嘅感覺🥰🥰 好想去旅行啊
茉香奶綠
酥炸魷魚