香港到底有邊間韓國炸雞會令我返頭食?大概「李家」都係其中之一,一間炸雞店要係香港屹立不倒咁多年,仲搬左幾次鋪都仲係度,真係有佢既個人之處😋.每次黎食都必點佢個「原味炸雞$158」,有人鍾意食辣會叫埋甜辣,但我就鍾意佢個原味,炸得香脆得黎略帶點胡椒味,炸粉唔厚又大舊,食有骨比起無骨感覺會多肉D,而且價錢夠晒相宜又大份,幾個Share食最岩🙈。.燒五花腩肉$198食韓燒就會食五花腩,但韓國餐廳食五花腩又係好少見,五花腩大約切成1cm厚,煎晒D肥油出黎都仲充滿肉汁,又帶點脆脆的。.辛辣麵$58如果以為佢只係碗公仔麵就錯啦🤣佢係一碗加左好多蔥、麻油同雞蛋既辛辣麵,用韓國煮麵煲煮到岩岩好就熱辣辣上檯。.4個人埋單只係$5xx, 已經加埋飲酒,定價偏低食物又高質,個炸雞🍗真心正呀🥰

原味炸雞

燒五花腩肉$198