2022-03-29 114 views
✨又有得玩 又有得食✨.去開尖沙咀嘅朋友,真係唔可以錯過呢間唔止打到卡,食物一樣高質嘅日式cafe💓開頭我係比佢個好Igable嘅toast set吸引,餐廳除咗有極具人氣嘅榻榻米座位,其實其他座位都一樣好啱打卡影相,食完後更覺唔止得個樣,食物都好好食ჱ̒ ー̀֊ー́ ).P.S.我哋星期日12點去到唔洗等位,當時約6成滿座,但到一點嘅時候已經出現人龍,大家可以睇番時間去.▫️月見雞肉棒串 $78 (8.5/10)本身我都幾鍾意食月見雞肉串,亦見好多人都點所以都叫黎食下⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝三大串都係$78相對抵食,味道又係好好食,雞肉中混入雞軟骨更添嚼勁😋而且又有日本生雞蛋可以沾黎一齊食,好滿足❤️.▫️壽喜燒牛肉蛋汁燉飯 $168 (9/10)睇其他foodie大部份都有叫呢碟,加上男朋友又想叫,所以唔鍾意Risotto嘅我都試吓🙈點知~好!驚!喜!個壽喜燒汁好正好入味,撈埋隻生雞蛋真係冇得輸😋連唔鍾意Risotto嘅我都鍾意,真係好高質♪.▫️ TOAST SET 現烤麵包套餐 $288 (7/10)𝘐𝘯𝘤𝘭𝘶𝘥𝘦: 𝘉𝘳𝘪𝘰𝘤𝘩𝘦, 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘥𝘴𝘵𝘪𝘤𝘬, 𝘗𝘶𝘧𝘧 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘳𝘺, 𝘍𝘳𝘶𝘪
✨又有得玩 又有得食✨
▫️月見雞肉棒串 $78 (8.5/10)
月見雞肉棒串

而且又有日本生雞蛋可以沾黎一齊食,好滿足❤️
▫️壽喜燒牛肉蛋汁燉飯 $168 (9/10)
壽喜燒牛肉蛋汁燉飯

𝘐𝘯𝘤𝘭𝘶𝘥𝘦: 𝘉𝘳𝘪𝘰𝘤𝘩𝘦, 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘥𝘴𝘵𝘪𝘤𝘬, 𝘗𝘶𝘧𝘧 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘳𝘺, 𝘍𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘑𝘢𝘮 & 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮, 𝘋𝘢𝘪𝘭𝘺 𝘚𝘰𝘶𝘱, 𝘈𝘴𝘴𝘰𝘳𝘵𝘦𝘥 𝘊𝘢𝘯𝘢𝘱𝘦𝘴, 𝘍𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘑𝘶𝘪𝘤𝘦 𝘰𝘳 𝘛𝘦𝘢 𝘰𝘳 𝘊𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦
鍾意打卡嘅麵包控不能錯過(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)雖然整體味道屬正正常常,但好好玩又igable~烘過嘅麵包微暖酥脆,再搽上三款醬各有風味,我哋覺得搽Peach jam最好食!
幾款包當中我哋最鍾意Puffy pastry,係一個朱古力酥皮麵包黎🍫順帶一提酥皮包同泡芙係唔需要烘,就咁食就得

當日餐湯係青口忌廉湯,略咸但啱晒點brioche同breadstick食;
仲有兩粒溫泉蛋,可以倒落碟點麵包食或就咁食都得☻
甜品除咗有Chocolate mini pancake,仲有個泡芙,入面有啲raspberry jam酸酸甜甜冇咁膩💕
TOAST SET

另外呢個set仲包兩杯飲品,我哋揀咗Salted Caramel Latte及Candied Almond Tea,都唔錯呀

✨因為佢仲有個tea set好靚咁,所以有機會會再encore食埋其他野,最後希望大家食過可以話我知仲有咩菜式值得食,等我再去試下๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚
🔸𝐈𝐠: 𝐅𝐢𝐛𝐞𝐞𝟑𝐛 @fibee3b
環境照:

$270 (Lunch)
月見雞肉棒串
壽喜燒牛肉蛋汁燉飯