2021-07-17 334 views
終於可以食到好出名嘅「牛大人」,我哋食頭一輪5:00就入座,因為19:30前離座平啲,揀咗澳洲極上和牛套餐,個餐有九款唔同嘅牛肉片揀,仲有豬肉、雞肉、魚、海鮮同小食等。我哋叫咗「牛大人紅燒排骨煱」湯底,個湯好甜,唔辣,好足料。用電子掃code 落單,好方便,上嘢食嘅速度好快,當中我最推介以下幾種:澳洲M9和牛牛丸好爽口彈牙,好有濃郁牛味,多汁,一定要試。澳洲和牛M5牛肩卷有手掌咁大塊,薄薄地,放落水度拖兩下就即刻食得,重牛味,脂肪比例適中。安格斯牛小排我喜歡這個脂肪比例多一點,食落好滑身,有入口即溶嘅感覺,極度推薦。蟹籽墨汁漿好特別嘅食材,超級彈牙,加上蟹籽嘅質感,口感層次好分明。牛媽秘製滷牛筋非常冧同入味,濃郁嘅滷水,帶出牛味,入口即溶,一試愛上。其他牛肚同湯底嘅材料都好正,最後仲有雪糕甜品送。飲品都有好多水腫嘅選擇,我最鍾意係桂花烏龍茶。出邊仲有個自助區,有唔同嘅蔬菜、麵食、丸類,當中最特別嘅係竟然有牛柏葉同埋魷魚,兩樣都唔會韌,好冧身。醬汁方面,都有好多唔同選擇,當中我覺得最特別嘅係洋蔥牛肉醬,配搭牛肉食,可以更加帶出牛嘅鮮甜味。
海鮮

我哋叫咗「牛大人紅燒排骨煱」湯底,個湯好甜,唔辣,好足料。
牛大人紅燒排骨鍋

澳洲M9和牛牛丸
好爽口彈牙,好有濃郁牛味,多汁,一定要試。

蟹籽墨汁漿
好特別嘅食材,超級彈牙,加上蟹籽嘅質感,口感層次好分明。

牛媽秘製滷牛筋
非常冧同入味,濃郁嘅滷水,帶出牛味,入口即溶,一試愛上。

其他牛肚同湯底嘅材料都好正,最後仲有雪糕甜品送。
雪糕

蔬菜