依間小店由台灣人主理 牆身好用心咁畫上左好多同台灣有關既壁畫😚 超有fu desu~ 我最常吃的是牛肉麵😛 menu仲有滷肉飯便當 乾拌麵等台式地道料理🙆🏼‍♀️.▫️豐盛台灣牛肉湯麵 $78我點了牛肉湯底 另外還有蕃茄湯底的😛 配菜有牛肉貢丸花枝丸滷蛋 牛肉嫩口入味 湯底好濃香但唔油膩 落左紅蘿蔔同蘿蔔去烹煮 所以味道帶點甘甜 麵線有咬感唔係好林果種 偏粗身爽彈且卦湯😚.▫️藥燉排骨湯湯品套餐 $88喜歡飲湯既我試左依個新品😍 我地揀左set有埋滷肉飯同油菜 用個木架同鐵煲裝住個湯品 特別有味道😛 個湯飲落帶有藥膳味 幾好飲可以補補佢😚 排骨都唔癡骨夠入味🤤 仲有甜豉油可以點 增加鹹香感~ 個滷肉飯仲加左啲肉鬆同青瓜 仲有小香腸提味 口感幾好無平時食既咁油膩 送飯岩晒😚 仲有埋油菜 成個set都好唔錯😛.▫️台灣滷水拼盤 $49用藤製既碟好可愛☺️ 有滷蛋 雞翼 豆腐同牛肉 分別滷得都幾入味 鹹度適中🙆🏼‍♀️ 份量唔算好多 唔洗怕食唔晒又可以try下~.▫️團團圓圓 $98發現咗新出左芋圓 梗係要食埋😍 用左兩隻熊仔碗裝住超可愛😚 個set包左兩碗芋圓 一黑一白代表團圓既意思~ 黑色係燒仙草

▫️豐盛台灣牛肉湯麵 $78
豐盛台灣牛肉湯麵

豐盛台灣牛肉湯麵

▫️藥燉排骨湯湯品套餐 $88

▫️台灣滷水拼盤 $49
台灣滷水拼盤

▫️團團圓圓 $98

團團圓圓

黑色係燒仙草 好滑溜同甘香 冬天食真係有暖心既感覺☺️ 紅豆甜甜的中和返仙草既甘苦 再配埋花生芋圓粉圓增加口感~
團團圓圓

白色係牛奶花生 同樣是暖暖的 好似第一次食 原來都幾好食 主要係花生味提味 食落好香口 其中帶點奶香芋圓食落都好煙韌😚

最特別係!! 竟然諗到配義大利黑松露薯片 好香黑松露味🥺 店家教我地食兩塊再飲啖牛奶花生 會發現原來好match😳 依個食法都太高級了吧~

總結,卦住台灣野可以去食下😚 今次新食既藥膳湯品set好唔錯 湯控表示好滿意desu 仲有個團圓甜品都好有創意同抵食😍 喜歡上了第一次食的牛奶花生☺️ 飲品可以試豆漿紅茶 係餐廳名物😛