去過多間樓上舖餐廳 還是吃吧!chiba讓我再度回味 由餐廳環境 擺設 裝潢 食物味道同用料 都好有保證所以今次帶埋識飲識食朋友 一齊吃吧!果然又有驚喜餐廳放了木酒櫃 仲有酒樽做裝飾 形成酒bar既感覺燈光柔和 有情調 環境寬闊 有bar檯 仲有個mini既 party area餐牌食物種類有沙律 小食 薄餅 主菜等 每款選擇多 仲有本介紹樽裝酒 我地點了 一份香草雜菌 一份香煎上級盲槽魚柳 同一份Ribeye Steak 10onz 5成熟雜菌份量多 有三款不同菌類 夠爽口同惹味仲唔油膩 有香草同胡椒襯托 到主菜煎盲槽魚柳 上菜一刻極具視覺享受 一層一層 顏色好繽紛 魚柳既肉軟軟的 唔會散 配上牛油檸檬汁同黑醋 好配搭底層配菜 有紅色既茄 黃色既椒 綠色既瓜 好新鮮又健康 而紫色既紫薯蓉 甜甜的 好鍾意因為唔會只有薯條咁單調同唔健康 加分!!!!又牛扒份量足 煎得剛好 肉厚又嫰 呢塊扒得左 配菜既一有色彩繽紛 蘆筍 烹煮得好淋 食完牛扒食佢就最配 朋友點了這支 係百香果味既水果白啤酒 係比利時出 淡淡既果味 極易入口 岩哂女仔朋友話下次要試手工啤 因為9點後買一送一我就點了綠茶沙冰
去過多間樓上舖餐廳 還是吃吧!chiba
讓我再度回味 由餐廳環境 擺設 裝潢
食物味道同用料 都好有保證
所以今次帶埋識飲識食朋友 一齊吃吧!
果然又有驚喜

餐廳放了木酒櫃 仲有酒樽做裝飾 形成酒bar既感覺

雜菌份量多 有三款不同菌類 夠爽口同惹味
仲唔油膩 有香草同胡椒襯托

香煎上級盲槽魚柳

因為唔會只有薯條咁單調同唔健康 加分!!!!
煎美國肉眼扒

又牛扒份量足 煎得剛好 肉厚又嫰 呢塊扒得左

配菜既一有色彩繽紛 蘆筍 烹煮得好淋 食完牛扒食佢就最配

朋友話下次要試手工啤 因為9點後買一送一

我就點了綠茶沙冰 出面又曬又熱既天氣 飲完呢杯透心涼 夠哂大杯

總括聽講 食物好味 好滿足
環境又靚 價格又合理 正!!

香煎上級盲槽魚柳
煎美國肉眼扒