今日無所事事,諗著同朋友搵個地方食吓個放題吹吓水,上openrice睇吓旺角有邊間好。咁啱就睇到呢間番本,見個名幾特別,地方幾就腳,網上評價又唔錯,於是就膽粗粗上去試吓。去到見到地方幾闊落,座位幾多,去到即有位入閘唔使等。要試就梗係要試真啲,二話不說加錢試埋個「升級之體驗」,我哋第一輪就點咗個赤蝦、帶子、油廿魚、燒羊架同埋個忌廉煮青口。刺身固然係厚切加鮮味,賣相砌得靚靚仔仔。但最意外係個羊架同青口,係意外咁好食,真係忍唔住想點多幾轉,奈何要留肚試其他嘢,唯有下次嚟再食過。生嘢食唔到太多,食完一轉後我哋轉攻熟食。值得一讚嘅係呢間嘢熟食嘅選擇真係幾多。先嚟一碟炸物,炸得啱啱好,至少賣相係金黃色嘅,而唔係黑炭頭。我朋友食個芝士年糕食得津津有味,我就幾欣賞個炸雞軟骨,炸得恰到好處。壽司料多飯少嘅配搭,一口一件,啱哂我哋想試多啲唔同嘅嘢。飲品選擇都真係算豐富,除了汽水、楊協成,仲有日本啤酒、梅酒、清酒。我哋就揀咗梅酒。呢間嘢食選擇真係幾多,作為食客真係名副其實嘅「番本」。
去到見到地方幾闊落,座位幾多,去到即有位入閘唔使等。
「升級之體驗」
羊架
炸物
壽司料多飯少嘅配搭,一口一件,啱哂我哋想試多啲唔同嘅嘢。
呢間嘢食選擇真係幾多,作為食客真係名副其實嘅「番本」。
2015-04-09
Type of Meal