終於終於去韓國不是夢,再唔洗淨係眼睛去旅行🤩 ((不過我就未去得住……😢Anyway我又去左食韓國野啦,之前細佬生日想食呢間韓國餐廳,所以就請左佢食…… 每樣野都幾有水準😳難怪要排隊入去同有限時💚青醬大蝦意粉 $112佢個青醬較得好好,basil味好夠,然後又唔會過分重味而產生「太膩」嘅感覺☺️ 然後意粉係用左扁意粉,同青醬煮到入哂味~ 之後大蝦都鮮甜,質感爽口彈牙,完全唔霉同埋一啲冇腥味,仲有少少似平時食龍蝦意粉嘅龍蝦😆🐷韓式豬手 $158半份都超多!完全冇諗過佢會比生菜同香葉我地!😳 真係第一次食韓式豬手都用菜包形式🤣 豬手肥瘦均勻,骨膠原滿滿~ 用菜包同埋蘸上韓式豆瓣醬又可減少飽濟感,不過我自己鍾意唔用菜包多啲~🍯蜂蜜牛油炸雞 $118半份都係依然咁多~ 蜂蜜牛油味雖然都甜甜地,但唔會覺得膩~同埋無骨炸雞真係炸到脆卜卜,而且入面啲肉都好嫩滑好juicy~旁邊仲有即炸薯條同年糕,樣樣都咁香脆可口同惹味🥰🥪仲夏清甜菠蘿忌廉三文治 $68超級期待又超級推介嘅甜品!因為一直都想食鮮果三文治🤩 而呢個三文治好有驚喜😍個皮唔係麵包黎~係白色蛋糕皮~然後重點係啲cream同菠蘿!啲cream係純
每樣野都幾有水準😳難怪要排隊入去同有限時

🍯蜂蜜牛油炸雞 $118
蜂蜜牛油炸雞

🥪仲夏清甜菠蘿忌廉三文治 $68
仲夏清甜菠蘿忌廉三文治

超級期待又超級推介嘅甜品!因為一直都想食鮮果三文治🤩 而呢個三文治好有驚喜😍個皮唔係麵包黎~係白色蛋糕皮~然後重點係啲cream同菠蘿!啲cream係純忌廉同埋啲菠蘿好甜好多汁好當做🥰 好值得食~

🍓士多啤梨提拉米蘇 $68
士多啤梨提拉米蘇

呢個勁似盒子蛋糕~雖然就完全唔似傳統嘅tiramisu,不過勝在外表夠igable~其實combination 就似上面個三文治,不過轉做士多啤梨

濟州柑橘乳酪

🍊濟州柑橘乳酪 $68
呢個都好有驚喜!成個橙喺上面😂柑橘味好夠~香甜帶酸,飲得出係鮮榨再加乳酪打嘅😚 所以真係唔會過甜,啲甜味都係來自柑橘~好天然嘅感覺

🍍熱情金菠蘿沙冰 $68
又係成個菠蘿喺上面,不過呢個就甜過柑橘乳酪少少,因為個菠蘿真係好甜,完全唔酸~

明明樣樣都叫半份,但份量依然好多好大份!真係應該叫多幾個人黎食~同埋半份半份咁叫價錢都唔會太高,又可以試多啲野食😋
2022-09-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner