最近喺ig成日見倒有人喺一間波希米亞風嘅cafe打卡,仿真植物加埋藤製傢具,感覺好relax好似去左渡假咁,但打去問過餐廳因為分左兩場,分別係8pm前離座同8pm後入座,唔想食咁夜,終於搵左個可以早收工嘅晚上試下喇~!!成間餐廳都用米白色做主題,淺色調加上捕夢網,好有波希米亞風情。我被安排坐二樓,除左哩個打卡位,地下門口都有個類似嘅打卡位,不過梳化就換成係鞦韆。除左兩大打卡位,我最欣賞佢係每個角落都加左好多小細節,連樓梯位都冇馬虎。食物選擇唔算特別多,不過飯麵主菜小食飲品都有供應,全部一百幾十有交易,定價都合理。炸厚切薯條配松露蛋黃醬($58) - 薯條熱辣辣,香脆之餘仲帶啲咬口,薯條上面本身灑左啲松露,食得出松露香味之餘又唔會太搶,無論蘸茄汁定蛋黃醬都好食。黑松露野菌忌廉意大利飯($108) - 意大利飯軟硬適中,有咬口得黎唔會太硬,食落好creamy,上面仲有大大塊黑松露同野菌,都算足料。慢煮八爪魚帶子墨汁意粉($148) - 意粉上面除左大大隻八爪魚同帶子,仲有三文魚籽同車厘茄,份量對版。八爪魚好有咬口,帶子有啲彈口,意粉唔會過腍,醬汁量啱啱好,唔會太水汪汪成到滿頭滿面都係。一般

炸厚切薯條配松露蛋黃醬

慢煮八爪魚帶子墨汁意粉
一般哩類打卡餐廳嘅食物都唔可以有太高要求,不過Boholic除左多打卡位,食物都唔錯,好啱同姊妹食下野影下相。
炸厚切薯條配松露蛋黃醬