2024-01-12 658 views
這家餐廳嘅食物真係正!首先一試個蟹肉伊面,🦀鮮甜的蟹肉撲鼻而來,混合咗喺Q彈嘅伊面之中,一啖咬落去真係有種鮮味由舌尖滲透到心坎里。伊面彈牙得嚟唔會太硬,真係講到我都想再去一次!再講下蝦多士,唔同於其他地方嘅平平無奇,呢度嘅多特別🦐😋,薯蓉同火腿嘅加入令口感層次豐富無比,多士外脆內軟,蝦肉爽滑,每一口都係享受!而家講吓谷古,佢嘅濃郁香氣好迷人,飲得我好滿足。你話,成個人都暖笠笠,嗰種香濃味道真係由頭暖到腳尖。我覺得這種經驗,在其他地方真係搵唔到。總括黎講,這家餐廳帶俾我一種溫馨嘅懷舊氛圍,令我回味無窮。下回我一定要再嚟,唔止因為想食其他菜式,仲有就係想再感受吓,嗰種簡單但充滿人情味嘅舊日香港。呢度係一個可以同三五知己,嘆番杯谷古,嗑兩口家常小菜嘅好地方。食得開心,講笑聲嘈嘈閉,真係飲食男女都會愛上嘅一個食堂。🍲💖