朋友,我剛從一場週末早午餐大醉頤指回來,一字記之曰「正」!🍴MOBar的新菜單,賣相靚仔,味道正中我個胃口。我點了安格斯牛肉他他,佢嘅呈現簡直係高貴不貴。每一啖都能嘗到牛肉嘅鮮味,加上自己調味,真係可以話係「入口即溶」。湯水方面,龍蝦濃湯就略嫌輕盈,意想中嘅濃郁喺味道上欠佢一點點,但龍蝦嘅海鮮味還是挑動到味蕾。主菜我走海鮮路線,搞個龍蝦意粉,真係一絕。意粉煙韌得嚟又保存到海鮮嘅鮮甜,個汁潔身自愛得黎惹味,真係有種「開心到飛起」的感覺!😊好東西當然唔少得甜品,焦糖烤布蕾溫暖咗我個心房。個糖皮脆得嚟又唔過分甜膩,跟住底下嘅蛋奶香滑得黎又唔膩口,上桌時候我實眼都光,食落有啲「甜入心扉」。總括而言,這頓早午餐,不單止食物質素過硬,連環境同服務都一流。下次想閒下來,又想食得開心滿足,MOBar準沒錯。🥂