2024-01-26 562 views
今次約咗朋友去食飯,大家都鍾意韓國菜嘅關係,就揀咗呢一間位於尖沙咀H8 嘅韓國餐廳!一去到呢間餐廳有少少驚訝,因為入面比較暗,用手機影出嚟,畢竟電話幫我調光咗,但係實際其實係暗過一般嘅餐廳嘅,用餐環境都比較嘈,不過整體都算有氣氛同埋舒服。由於朋友同我兩個人都唔係太食得多嘢,所以我哋點咗比較簡單嘅菜式,包括半分蜜糖炸雞以及香腸年糕同埋泡菜煎餅。泡菜煎餅嚟講,我覺得一入口都幾好味,不過鹹咗啲同埋好油。蜜糖炸雞同埋香腸年糕放埋咗一齊哈哈😂我覺得年糕係外脆內軟,口感相當出色。炸雞都算幾好味嘅,係正常發揮嘅韓式炸雞!半份大概有四件雞,加埋啲薯條🍟咁樣食落去都幾飽!總括嚟講今次都係開心愉快嘅用餐體驗,今次咁樣食飯叫咗$330嘢,價錢嚟講係不過不失!不過食完之後成身油煙味同埋好口渴🙃🙃🙃

泡菜煎餅嚟講,我覺得一入口都幾好味,不過鹹咗啲同埋好油。
泡菜煎蛋餅

蜜糖炸雞同埋香腸年糕放埋咗一齊哈哈😂
香腸年糕

我覺得年糕係外脆內軟,口感相當出色。