2021-07-11 99 views
平日放工最想約下朋友食飯。同朋友見下面,一掃工作上煩惱!呢間Cafe就岩哂大家,餐廳位於油麻地地鐵站附近,夠方便👍🏻!同樣呢度嘢食份量都幾多,幾岩一班朋友嚟聚會!「芝士忌廉意粉🍝」醬汁幾有芝士味而口感又唔算太杰身,加埋炒香雜菌更香,面頭松子粒更增添一點口感!「意大利飯」味道唔錯,意大利飯煮得均勻,唔會有未熟透、生硬嘅感覺,而下面意大利飯吸收晒醬汁,非常入味。我最鐘意上面大啡菇😍,煎到好香,唔錯!而餐廳最近推出新菜式,迎合生酮飲食朋友嘅需要。老闆就推介咗呢一款「酸忌廉炸椰菜花🥦」,椰菜花炸得好香口,配上酸忌廉和煙肉粒,又開胃又惹味!椰菜花食落非常飽肚,啱晒要戒澱粉質嘅生酮朋友!另外,我地仲叫左兩杯特式飲品,佢哋都係用花樽做杯,非常適🈴️打卡📸。「熱情果接骨木花茶」味道相對清新,而「水蜜桃荔枝茶」相對甜少少🤏🏻,但整體呢兩杯凍果茶味道都好自然,唔帶有人工添加嘅感覺👍🏻!餐廳嘅食物表現唔錯,份量都算同朋友share,而環境都算舒服😌,幾適合同朋友出嚟傾偈、食飯!

雜菌松子仁帕士圖芝士忌廉意粉
露荀,煙三文魚,大啡菇意大利飯