踏進這家餐廳,眼前一片熱鬧非凡。桌上的菜色彩斑斕,勁惹人垂涎。先點了道海南雞飯,雞肉夠滑嘅口感真係撚正!🍚 飯粒飽滿又香,醬汁嘅香辣味撲鼻而來,好夠kick。喇沙軟殼蟹湯麵嘅湯底味道濃郁,不過湯就欠啲平衡,蟹肉少咗啲,麵身太腍底咗。爪哇醬燒雞件件肉質嫩滑,醬汁濃郁得黎又唔會過於油膩,喉響無比!😋🍗餐廳又提供嗰啲爽口前菜沙律,清新提味,為主餚做咗好好嘅鋪墊。啖啖肉嘅沙嗲串燒香氣四溢,碳香味同甜辣沙嗲醬嘅組合簡直絕配。至於嗰碟薯仔牛肉餅,外層香脆,一啖咬落去,牛肉嘅鮮味喺口腔裡面綻放,真係心思思唔想停手。🥔總結,呢間餐廳嘅食物都算係地道,色香味具全,雖然某啲湯面略嫌平平,但整體仍然係一個可以滿足我南洋食慾嘅好地方。下次再約埋朋友一齊嚟,趁著傾偈嘅空檔,再享受下這濃厚嘅印尼香料風味。👌