4K
2024-04-18 77 views
噚日(17-4-2024 Wed)冇飯帶,就臨時約同事食飯,就同女同事SL出街食飯,記得未試過呢間嘅 滷水鴨,於是提議食呢間.我哋嚟到未太多人,亦有卡位,不過店員都先要求我哋坐埋一邊,ok冇問題.睇枱上MENU時,店員提醒我睇黑板,因為有啲唔同.就坐後,店員會自動送上例湯,SL唔飲,咁我一人飲,然後叫餐,我哋都係要$52.00嘅 午餐,SL要涼瓜牛肉飯,飲熱奶茶.我要滷水鴨拼腩肉飯,都飲熱奶茶.落完單我就飲例湯先,呢個係老黃瓜豬骨湯,味道清甜唔錯.5分之後兩杯熱奶茶到嚟,飲下先,茶味唔夠,鮮奶太多.2分然後我嘅滷水鴨拼腩肉飯到嚟,嗅到好香滷水鴨味,食落, 滷水鴨好入味但又唔會太鹹,而腩肉口感鬆軟,味道較淡,蘸蒜醋食啱啱好.飯都正常冇問題嘅 .5分我冇問SL覺得涼瓜牛肉飯點.

睇枱上MENU時,
店員提醒我睇黑板,
因為有啲唔同.

落完單我就飲例湯先,呢個係老黃瓜豬骨湯,
老黃瓜豬骨湯
味道清甜唔錯.
5分

之後兩杯熱奶茶到嚟,
熱奶茶
飲下先,茶味唔夠,鮮奶太多.
2分

然後我嘅滷水鴨拼腩肉飯到嚟,
滷水鴨拼腩肉飯
飯都正常冇問題嘅 .
5分

我冇問SL覺得涼瓜牛肉飯點.
涼瓜牛肉飯
2024-04-17
$52 (Lunch)
老黃瓜豬骨湯
滷水鴨拼腩肉飯