2014-06-05 3670 views
如果要食放題,其實主要係睇剌身新不新鮮,更重要係熟食既水準,因為剌身都係考驗來貨.上次黎番本食過放題,覺得剌身固之然新鮮,更重要係有部份好食既熟食!近呢幾年重太多伏了,所以都係搵呢間食過穩陣上次我努力為番本食左N隻赤蝦,依家諗起都好得人驚.其實要係放題番食到番本,只可以係心理上,現實唔太可能.問君能吃幾多舊,恰似一碌赤蝦向胃流.每人食到十幾隻已經好多了一開始都係要點唔係升級既剌身開開胃,三文魚夠滑魚味足,亦算肥美,白肉豚亦係肥美之選,始終夠多魚脂特別美味.其他無咩食到,不評論牛柳粒黑椒味十足,肉無過熟但比較實,洋蔥令到肉粒味道更平衡不太辛辣,算係個幾開胃既食物焗蠔下既調味很濃,沙律醬芝士煙肉之類集於一身,把蠔肉不大既缺點覆蓋,連醬汁一同放落口十分滿足.旁邊既炒魷味道與牛粒相若清酒煮蜆亦很清甜,其實重點在於湯,蜆肉味道已流在湯中呢度飲品有齊嗥酒汽水,更重要係清酒梅酒亦有.我當然要飲下梅酒,酸酸咪咪,梅味濃郁夠冰凍主角出場,眾志成城一起消滅赤蝦.肉厚爽甜,啖啖肉,蝦頭膏更是精采,味道濃厚無異味,當你食左呢個SIZE既赤蝦,你就會完全放棄食手指尾SIZE甜蝦仔.呢50蚊既升級MENU一定要加

清酒煮蜆亦很清甜,其實重點在於湯,蜆肉味道已流在湯中
赤蝦
主角出場,眾志成城一起消滅赤蝦.肉厚爽甜,啖啖肉,蝦頭膏更是精采,味道濃厚無異味,當你食左呢個SIZE既赤蝦,你就會完全放棄食手指尾SIZE甜蝦仔.呢50蚊既升級MENU一定要加.咁大隻任食既赤蝦真係唔係度度有得食.帶子就係大大隻再切片,一隻約4片,同樣鮮甜,十分新鮮.油甘魚亦係必食,魚味十足,雖不是腩位,但魚味已很強.第一ROUND叫得8隻填蝦,不用3分鐘已經滅族了
羊架亦係呢度必食,孜然粉下得足,亦帶甜,肉不鞋,十分滋味!基本上不用沾芥辣同薄荷醬
呢個係第2ROUND既剌身拼盤,繼續赤蝦GOGOGO.一路食赤蝦,一路幻想恆指升上3萬3高位,有另一番感覺
呢個魚干燒得魚乾脆,帶咸,送酒不錯
蟹粥
蟹粥亦係水準之上,粥綿,下了菇類,令粥底更香濃,蟹味雖不夠強烈,但起馬足料,蟹蓋亦有膏食.4個人食每人幾口已很足夠.另外呢度既燒菠羅亦係十分好食,因為極多汁,落左少少肉桂粉同焦糖更香甜,必食.
呢個牛肉串略為過火,不建議
辣味吞拿魚軍艦用左泡菜醬撈吞拿魚粒,算係將吞拿魚提味了.最開心係紫菜仲有少少脆唔係軟皮蛇.上面那堆不是我的,我緊係同赤蝦死過
呢度既壽司同ROLL做得比較細件,亦係明智,因為太大舊我完全無興趣.呢個沙律卷用千島醬撈蟹柳,都叫幾開胃
炸物我都無食到
叫左2個小食,酸蘿蔔係中式那種,夠酸夠爽.三文魚皮係味付,咸咸甜甜帶麻油香
味噌湯同行一人飲了5碗,實在霸氣.我就飲左人參雞湯,參味甘而不苦,湯頭不過咸,下足料,養身之選_
最攪野呢度係有酸辣粉,湯底用豬骨湯加上大量辣椒類去煮薯粉,十分剌激,如果薯粉唔好煮太軟更好食
芒果布甸起馬食到真果肉,算係滿意了
FACEBOOK LIKE完後送既鮑魚SIZE比較細,但送既就不介意

星期日晚上7點半,每人$208.升級$50,加1後姐係每人283.8,換來既係滿肚赤蝦

2014-06-01
$283.8