第三站

Station 3 Cafe
2018-07-30 239 views
放假同朋友想搵個地方傾吓計食下午茶,佢推介一間旺角嘅樓上Cafe,係旺角可以算係旺中帶靜又坐得舒服嘅餐廳上到去覺得餐廳幾光猛,望住出面樓景都幾靚我地覺得lunch set幾抵食,叫左兩款,有主菜同一杯飲品,仲加咗30蚊有多個沙律同甜品先講我嘅主菜,係黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,呢個主菜好出色,除咗材料好豐富之外,包括有帶子、雜菌同埋芝士,再配上好香濃嘅黑松露味,真係食到停唔到,呢個主菜好推薦我朋友就叫咗個煙三文魚野菌忌廉燴意粉,煙三文魚擺到好似一朵玫瑰花咁,賣相好吸引,而且味道唔錯我哋仲加錢叫咗兩杯特飲,因為朋友最鍾意粉紅色,所以點左杯叫「女皇」嘅塔羅特飲,其實係玫瑰🌹、檸檬🍋及乳酪沙冰,係女仔最鍾意嘅粉紅色,謀殺左唔少菲林,而且飲落酸酸地好開胃我就揀咗Oreo朱古力曲奇奶昔,奶昔口感柔滑,賣相一樣好靚,只係個人認為可以再甜少少套餐可以加$30就多個沙律🥗同一件蛋糕🍰,我哋揀咗藍莓cheese cake,蛋糕質地比較實,芝士味都幾濃郁大食嘅我哋再叫咗兩款小食,首先係特級海鮮拼盤,包括有魚柳、炸蝦🍤、炸蟹鉗、帶子同薯條,份量好足夠,而且炸得好香脆,如果一大班人share嚟食一定好開心另外仲

上到去覺得餐廳幾光猛,望住出面樓景都幾靚

真係食到停唔到,呢個主菜好推薦

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

,而且味道唔錯

煙三文魚野菌忌廉燴意粉

女皇

Oreo朱古力曲奇奶昔

沙律

藍莓cheese cake

特級海鮮拼盤

另外仲叫咗個墨西哥雞翼,佢原來上邊係有好多配菜,而裏面有成五六隻雞翼,食落酸酸地辣辣地好醒胃

墨西哥雞翼

呢餐食得好豐富好滿足,估唔到樓上嘅cafe都有咁好嘅質素,而且店員嘅服務態度都好好,仲有啲board game可以玩,大家一定要嚟多多支持呀!
2018-07-29
Type of Meal