2022-12-10 61 views
🍽L'AMOUR (大埔)📍大埔大埔太和路15號太和中心地下38號舖今次我分別叫咗6 COURSE SEASONAL LIMITED DINNER 同 8 COURSE SET DINNER.🌟 6 COURSE SEASONAL LIMITED DINNER 🌟1. SEASONAL LIMITED SOUP- CHOWDER CREAMY SOUP 呢一款周打忌廉湯,材料真係好豐富,有好多切碎咗嘅蔬菜同培根,味道好濃郁,好忌廉。2. SEASONAL LIMITED APPETISERS - BUTTERFLY PEA FLOWER MUYU SOUP佢哋呢一道蝶豆花木魚清湯好特別,由本來淡淡的紫色,加入咗少少檸檬汁,變咗淡淡的紅色。味道酸酸地,加埋刺身鯛魚,真係好開胃。3. SEASONAL LIMITED TOAST - PARMA HAM SALMON ROE TOAST 巴馬火腿好軟稔,油潤而不膩,柔軟既肉質配埋帶有淡淡醬油味嘅三文魚籽放上多士上面,好出色。4. SEASONAL LIMITED SIDES - FOIE GRAS EGG TART 法式鵝肝蛋撻好得意,佢係
🍽L'AMOUR (大埔)
📍大埔大埔太和路15號太和中心地下38號舖

CHOWDER CREAMY SOUP

PARMA HAM SALMON ROE TOAST

法式鵝肝蛋撻好得意,佢係一道咸食,鵝肝唔會太膩,加埋咸咸地又酥脆既蛋撻,真係好特別。
FOIE GRAS EGG TART

5.FOIE GRAS A5 WAGYU BEEF (RARE)
鵝肝配A5和牛,佢哋嘅鵝肝唔太膩,配上油份好香既A5和牛,呢個配搭真係天衣無縫。
FOIE GRAS A5 WAGYU BEEF

6.SEASONAL DESSERT- TIRAMISU
提拉米蘇嘅咖啡味好香,食落去好creamy,用佢來做一個結尾,簡直係大滿足。
TIRAMISU

7.PINEAPPLE JUICE
味道酸酸甜甜,好醒胃。

🌟 8 COURSE SET DINNER🌟

1.LOBSTER BISQUE
佢嘅龍蝦湯好香濃,龍蝦味道好重,上面做咗一個拉花忌廉,好Creamy.
LOBSTER BISQUE

2.SLOW ROASTED CHICKEN BREAST GRE
佢嘅慢煮雞胸卷,中間夾住左切條嘅青瓜同切得好薄嘅紅蘿蔔,底部有藜麥,撈咗少少紅色石榴,感覺好Fresh.

3.FOIE GRAS TOAST
法式鵝肝多士嘅外表被煎到金黃色,食落去外脆內軟,用多士做底,啱啱好唔會膩。

4.JAPANESE OYSTER IN GINGER FOAM
佢呢一隻日本生蠔好新鮮好大隻,食落去爽脆,有少少薑嘅味道,感覺好特別。

5.A5 HIDA TAKAYAMA WAGYU BEEF RIB
佢呢一款A5和牛,好有咬口,食落去都好有牛味。上面嘅嗰一塊薯仔,好似泥爛咗嘅薯仔,再煎香佢,好吸收牛肉嘅味道,超級入味。

6.SCALLOPS PEARL BARLEY WITH BLAC
帶子黑松露忌廉薏米飯,帶子好大隻好新鮮,黑松露味好出,薏米飯食落去好有咬口,食完唔會覺得太滯。
A5 HIDA TAKAYAMA WAGYU BEEF RIB  and SCALLOPS PEARL BARLEY WITH BLAC

7.RED WINE PEAR SORBETTO
佢哋用咗紅酒啤梨作為一個結尾,佢唔單止外表精緻,而且食落去紅酒味都好重,鍾意飲酒嘅朋友,一定會愛上呢一道甜品
RED WINE PEAR SORBETTO

8.SEXY ON TREE
你有杯嘢飲用嚟打卡真係一流,可惜上面個波波好快就爆,如果想同佢影相就可能要快少少。佢杯嘢顏色分層,上面淡淡黃色嘅係蘋果汁,底部紅色嘅係士多啤梨,撈埋一齊咁酸酸甜甜,好消滯。
SEXY ON TREE

環境:💛💛💛💛💛5/5
衛生:💛💛💛💛💛5/5
食物:💛💛💛💛💛5/5
價錢:💛💛💛🤍🤍3/5 ($2262/2=💰1131)
CHOWDER CREAMY SOUP
FOIE GRAS EGG TART