2019-07-10 1491 views
想念台灣的味道…✈話說我每年都會去至少一次台灣,但今年因為工作關係,抽唔到時間飛返轉💔 心裡面條台灣蟲已經蠢蠢欲動,因此朋友介紹左間台灣餐廳俾我🙂 餐廳老闆係台灣人,講國語真係好親切,加上牆壁畫左好多台灣景點,即時有如置身喺台灣一樣😊😉-☆ 路邊攤小香腸 HKD$32/4條完全同台灣路邊既小香腸一樣💕 好好食呀!微微既香甜味道,肥瘦比例平均,不油也不膩,很喜歡🤗-☆ 鮮梅佐炸豬扒肉燥飯 HKD$59豬扒炸得十分香脆可口,淋上特製既鮮梅汁,味道竟然出奇地夾!肉燥份量亦很多,唔會好咸,用嚟撈白飯食就最正啦👍-☆ 冰火芝士佐鹹酥雞 HKD$39金黃既鹽酥雞上面淋上一層厚厚既車打芝士醬,芝士係凍嘅,配上熱辣辣既鹽酥雞,一凍一熱做到冰火效果,令雞塊更為滋味😋-☆ 哈豆鮮果茶&仙草奶凍 HKD$39&$42鮮果茶係一大壺,入面好多不同水果,倒入預備既杯仔,可以慢慢嘆😊 仙草奶凍裡面有一大球仙草波波,仙草配奶凍都係第一次飲,估唔到咁夾👍-總括而言,好開心又多一間台灣味道既餐廳收藏,價錢大眾化富滿滿台灣人情味,好有返左家鄉既感覺💕💕
想念台灣的味道…✈

☆ 哈豆鮮果茶&仙草奶凍 HKD$39&$42
仙草奶凍

鮮梅佐炸豬扒肉燥飯
2019-07-06
$100 (Lunch)
路邊攤小香腸
冰火芝士佐鹹酥雞