GREEN

好耐冇黎呢間嘆tea, 今次係「蝶舞仙境」日本士多啤梨祭下午茶🍓入黎冇耐就落野飲order, 我揀左 “Sliver Moon” (銀月綠茶), 勁香莓味~首先, 就上頭盤先, 由左至右:“日本士多啤梨醬焗鮮鮑魚配洋蔥及煙肉日本士多啤梨西班牙凍湯杯法國鵝肝醬配加拿大蟹肉及風乾日本士多啤梨”士多啤梨味突顯頭盤食材既鮮味, 所以真係好開胃跟住就上埋主菜(三揀一):“烤草飼牛扒配西蘭花苗伴日本士多啤梨蜜糖汁” , 肉質非常嫩又煮得岩岩好 同士多啤梨汁幾夾食哂頭盤主菜過多15分鐘之後, 終於上tea set啦~ 雖然係一人份, 不過成set賣相同樣勁夢幻勁靚 相信係影得最耐既一次再食日本五種產地既士多啤梨, 各有千秋; 個人覺得奈良, 熊本同佐賀甜酸度平均又夠哂香~甜點我就唔逐樣評, 每件甜點既士多啤梨味唔會蓋過哂d味; 加埋心形圖案令賣相加分, 睇得又食得抹茶fans既我首推 “士多啤梨綠茶芝士餅” 同埋 “士多啤梨抹茶蛋糕卷” , 抹茶味夠濃, 又食到香甜既原粒士多啤梨另外 “愛心朱古力杯” 倒熱鮮奶之後就變成牛奶朱古力, 建議邊食甜點邊慢慢飲~至於free flow既 “Godiva士多

首先, 就上頭盤先, 由左至右:
“日本士多啤梨醬焗鮮鮑魚配洋蔥及煙肉
日本士多啤梨西班牙凍湯杯
法國鵝肝醬配加拿大蟹肉及風乾日本士多啤梨”

士多啤梨味突顯頭盤食材既鮮味, 所以真係好開胃

左:日本士多啤梨醬焗鮮鮑魚配洋蔥及煙肉;中:經典日本士多啤梨西班牙凍湯杯;右:法國鵝肝醬配加拿大蟹肉及風乾日本士多啤梨

跟住就上埋主菜(三揀一):
“烤草飼牛扒配西蘭花苗伴日本士多啤梨蜜糖汁” ,
肉質非常嫩又煮得岩岩好
同士多啤梨汁幾夾

烤草飼牛扒配西蘭花苗伴日本士多啤梨蜜糖汁

相信係影得最耐既一次

「蝶舞仙境」日本士多啤梨祭下午茶

日本原粒士多啤梨  (奈良、熊本、佐賀、福岡、長崎)

士多啤梨綠茶芝士餅

士多啤梨抹茶蛋糕卷

曲奇配士多啤梨玫瑰果醬

士多啤梨荔枝玫瑰忌廉配蘋果芝士蛋糕

士多啤梨意式奶凍

愛心朱古力杯配棉花糖

至於free flow既 “Godiva士多啤梨軟雪糕” , 同樣有香甜既士多啤梨味但好快溶, 建議最後至食

Godiva 士多啤梨軟雪糕

服務方面都幾好, 例如: 落order個陣職員會俾中肯建議, 埋單個陣又主動問好唔好食☺️

因為呢間既tea set既鹹點改為頭盤同主菜, 所以整體黎講非常豐富
下次會再黎試特別tea set啦~
2024-04-26
$388 (Tea)
「蝶舞仙境」日本士多啤梨祭下午茶
日本原粒士多啤梨  (奈良、熊本、佐賀、福岡、長崎)
士多啤梨綠茶芝士餅
Godiva 士多啤梨軟雪糕