2024-03-22 174 views
今日下午約咗朋友去土瓜灣搵嘢食,土瓜灣一向都出名多嘢食,我就較為喜歡食西式。跟住見到有一間叫怪獸薄餅,鋪面望落去裝修好特別,好有氣氛嘅Pizza店。睇食譜都好多選擇,尤其係心形嘅pizza真係好特別,價錢又相當之合理,款式又多。除咗Pizza之外,佢仲有多款嘅炸雞,每一款都好特別,除咗有BBQ味,仲有加咗檸檬嘅炸雞,所以就立即入去坐低,開始點菜。我地點咗個細size嘅心形食肉獸pizza,另外再點咗兩個午餐,先5五十幾元,仲有小食,小食都是揀了炸雞,仲可揀上脾或下脾。一個就係好好味嘅芝士肉醬熱狗,個熱狗除咗個條腸脆皮好食之外,個熱狗皮亦都非常之鬆脆,yummy。另外我就揀咗個肉醬意粉,意粉彈牙之外,啲肉亦都恰當鮮甜,我地仲點左雞翼,揀左檸檬蜜糖雞翼,超正呀,即叫即整,食咗咁多嘢,都係二百零蚊鬆啲,真係十分之優惠,如果學生去食,着校住服仲可以減$8蚊,真係好照顧民生,值得推介。