2024-03-23 188 views
🍱餐廳:The Captain's House (大圍) 🏫地址:大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖 ☎️電話:23338538星期六要返工,放工梗係要嘆吓啦,上次同媽咪晚上來過The Captain's House 大圍這間新分店,佢盛讚「圍方」個商場又大又靚,呢度啲嘢食又好好味,一於今日晏晝同佢再來呢度試埋午市套餐😊套餐包括麵包/飯類一款,再自行揀三至五款小食/餐湯及餐飲一杯,所以十分豐富😬我哋點了周打蜆湯、夏威夷醬漬三文魚、船長沙律、火炙牛油果、炸魚薯條及蟹肉炒蛋,每款均有一定水準!另外最深刻的是我覺得呢兩款可以當主菜:~海鮮芝士通心粉通心粉煮得恰到好處,彈牙又入味;海鮮有魷魚及蜆肉等,海鮮的鮮甜與芝士的奶香非常匹配,口感豐富多層次,每一口都能品味到海鮮的鮮味和芝士的濃郁,愛吃海鮮及芝士的朋友不容錯過🤗~日式煎銀鱈魚銀鱈魚鮮嫩肉滑,魚肉鮮美口感佳,另帶有淡淡的甜味,外皮金黃酥脆,入面啲肉入口即化,搭配廚師特別調教的獨特醬汁,味道和賣相都令我哋回味無窮呢😋最後,值得一提的是這裏裝修頗有特色,而且十分寬敞,除咗食物好味之外,服務也是頂呱呱的,我們都吃得開心愉快,津津樂道
🍱餐廳:The Captain's House (大圍)
🏫地址:大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖
☎️電話:23338538

~海鮮芝士通心粉

~日式煎銀鱈魚

最後,值得一提的是這裏裝修頗有特色,而且十分寬敞,除咗食物好味之外,服務也是頂呱呱的,我們都吃得開心愉快,津津樂道,下次喺大圍行街行到攰記得嚟試吓,同埋記住其實喺大圍站B出口一上扶手電梯便可以到達「圍方」商場😊