2020-09-15 115 views
各地疫情仍然嚴峻,去旅行嘅願望只可以一拖再拖🤦🏻‍♀️為咗安慰一下想去旅行嘅心情,今日就係食下好多人推薦嘅韓國餐廳 Outdark!一去到門口就見到好多人排隊,大家想食嘅話記得要訂咗枱先!一入去就見到漫天星空,好浪漫,燈光較暗配合返個 Dark 字🤣餐廳比較細,所以同隔離枱會坐得比較近,但因為Outdark 嘅枱比較大張,所以即使冇隔開坐都可以保持一定嘅距離🥰餐廳提供超多類型嘅韓式料理,滿足大家去唔到韓國但想食韓食嘅心!💕由烤雞到炒年糕同鍋物,仲要每樣睇落都好好食又大份,啱哂成班朋友黎一路食一路傾計~首先登場嘅係海鮮炒年糕,一上菜真係嚇親。同Menu 一模一樣咁足料之餘又超大份!🤤好似要滿瀉咁,好誇張!雖然要$328一份,但就咁睇都覺得值回票價💕辣炒年糕上面有蜆同新鮮即叫即炸嘅炸魷魚,炸到脆一脆嘅魷魚真係好正!配埋年糕食,一個脆卜卜一個好煙韌,兩種口感一次過食真係一流🥰側邊仲有各種配菜,包括栗米芝士,紫菜飯,菠蘿粒同泡菜,中和一下年糕比較重嘅味道💕飽肚得黎又唔怕膩,強烈推介!!!❤️跟住登場嘅係雙拼炸雞,賣相同樣好吸引又大份!🥰我地叫咗蜜糖+甜辣炸雞,仲有薯餅同薯條,罪惡感MAX🤫兩款炸雞

海鮮炒年糕

跟住登場嘅係雙拼炸雞,賣相同樣好吸引又大份!🥰我地叫咗蜜糖+甜辣炸雞,仲有薯餅同薯條,罪惡感MAX🤫兩款炸雞都好好食,好入味!但薯條就比較一般,偏淋~但淨係食炸雞都夠回本!

題外話: Outdark 嘅 Dark 同韓文嘅 닭 (雞) 嘅發音相似,所以炸雞可以話係Outdark 嘅必叫菜式,大家一定要叫黎試下!

雙拼炸雞

最後係泡菜煎餅,個人覺得冇咩亮點,口感比較淋,泡菜味亦唔夠濃,所以唔太推介大家食~

泡菜煎儘

最後,食炸雞梗係要配啤酒🥰有時仲會做promotion,買二送一,大家可以留意一下💕

總括而言,OUTDARK 嘅年糕鍋同炸雞都好好味!🥰性價比超高,份量又大,強烈推介大家同朋友聚餐嘅時候黎食🥳
海鮮炒年糕
雙拼炸雞