2020-02-08 654 views
呢間餐廳每日供應新鮮手製意大利麵,獨特之處係店員係餐廳即席搓麵糰、造麵條,即製即煮,原汁原味。餐單專門到不得了,淨係主食獨賣意粉同意式小食,薄餅、牛扒一律欠奉,完美呈現意大利道地風味!💗袐製肉丸($90)肉丸用咗豬肉同牛肉混合製成🐮🐷大大粒好夠份量,口感鬆軟非常juicy,而且肉味濃厚。配上酸酸甜甜既蕃茄蓉,味道天然好新鮮好開胃。外面灑上巴馬臣芝士,大滿足!🧀💗巴馬火腿($90)Parma ham份量多到喜出望外🍖客人落單後先即刻切,食落偏柔軟帶油潤感,薄薄一片都幾咸香。不過悲傷小姐比較鐘意較風乾同甘香嘅感覺,如果有得配蜜瓜食就好啦🍈💗結他麵($150)以魷魚墨汁、魷魚、蝦和同茄醬做餡料,加上海鮮濃湯同辣椒,食落酸甜帶微辣。茄汁一d都唔馬虎,食得出係用新鮮蕃茄🍅意粉係搓麵時已經加入墨汁,有所以唔會食到成棚牙黑哂,而且食落唔腥帶食落有點咸香味。有兩隻虎蝦放係面,都幾大隻,帶炭燒香,所有海鮮食落都爽口彈牙🦐加上非常有質感嘅意粉,煮得夠乾身唔會水汪汪。💗細扁麵($180)用上意大利00麵粉同意大利雞蛋去做成嘅方形切面幼麵。以白松露醬、 芝士同鮮刨黑松露片製作。成個口腔充滿松露味,麵條順滑彈牙

💗袐製肉丸($90)
袐製肉丸

💗巴馬火腿($90)
巴馬火腿
💗結他麵($150)
結他麵

💗細扁麵($180)
用上意大利00麵粉同意大利雞蛋去做成嘅方形切面幼麵。以白松露醬、 芝士同鮮刨黑松露片製作。成個口腔充滿松露味,麵條順滑彈牙,而且有好多松露片係面頭好足料,食落味道同聞一樣咁重🤤Cream sauce非常濃郁但唔膩,個汁掛住係每條扁麵,又唔會蓋過黑松露既味,整體味道非常夾🥛
細扁麵

💗意式奶涷 ($60)
奶凍軟硬適中,口感嫩滑得嚟帶少少彈性。食落幾light唔會過甜,面頭嘅覆盆子果醬做得好好吃,非常清新富酸味味🍒不過奶香嚴重不足係敗筆,感覺食緊一個冇味嘅布甸👎🏼
意式奶涷
2020-01-15