2022-01-04 430 views
今日到尖沙咀行街,想食日本野,上左飲食平台睇吓邊間好食,呢間餐廳喺尖沙咀區名列前茅,雖然餐廳入面坐爆哂,好彩都唔使等好耐。壽司、手卷、刺身和丼飯都有好多選擇,一直睇餐牌都未決定食邊款🤣最後決定揀賣相好靚,又有我鍾意食嘅嘢嘅三色丼❤️三色丼有三個丼飯,第一款係蟹肉蟹膏、第二款係拖羅蓉,第三款係海膽,賣相咁靚,打卡一流。我通常會試左我比較冇咁鍾意食嘅先,所以第一款就係食蟹肉蟹膏丼。啲蟹肉真係好多,估唔到又好好味,搭埋蟹膏一齊食,好正!第二款係拖羅蓉,一向係我喜愛嘅食物,完全唔腥,餐廳食材一啲都唔吝嗇,每個丼飯都俾好多魚生,好愛食蔥嘅我,略嫌唔夠多京蔥🤣最尾當然係較濃味嘅海膽,入口回甘,好味!每款丼飯嘅飯量都唔小,連wasabi都好好送飯,食到尾真係飽到飛起🤣朋友點了火炙左口魚邊,原來仲有海膽😍左口魚邊少少爽脆,燒過後嘅左口魚邊有油脂漏出,肥美好味😋平日都咁多人食,證明有返咁上下質素,我見壽司款都多人嗌,心郁郁又想食多次😍

最後決定揀賣相好靚,又有我鍾意食嘅嘢嘅三色丼❤️
三色丼

啲蟹肉真係好多,估唔到又好好味,搭埋蟹膏一齊食,好正!

火炙左口魚邊丼

Type of Meal