同事生日話想食炸雞,見呢間餐廳嘅炸雞有幾多選擇,地方都就腳,所以就揀左呢度食生日飯🎉點知用餐唔係好愉快😒去到餐廳係七點鐘,reception冇人,要等左陣先有人招呼我地🤦‍♀️搵到booking資料,掃左安心就帶我地入座,期間冇講過有用餐時間限制~餐廳安排我地坐角落頭位,幾舒服~睇左陣menu,就叫雞了😏我地叫左🥚芝士雞蛋卷🧈黑松露卡邦尼炒年糕🐔香脆雞(有骨)🐔蜂蜜牛油芒果無骨脆雞🐔三重芝士脆雞🍹Corona Yoberry🍹Terra Omg🍶Yuja Soju🍶Peach SojuD菜好快就上,同事仲問左句,哇,做乜D野咁快上,係咪趕時間食完趕我地走😳上菜侍應聽到,就立即講左句,我地用餐時間係90分鐘~聽完先囧左,入座冇講用餐時間,落單都冇,上菜個陣同事輕輕講一句,先有人講用餐時間🤷‍♀️🥚芝士雞蛋卷 ($135)上枱覺得幾吸引😍蛋卷好大份,好多蟹子😳一切出來,中間D芝士流晒出來,仲要拉晒絲咁😍幾好食,唔錯😋🧈黑松露卡邦尼炒年糕 ($155)卡邦尼汁好多,年糕好煙韌,配料幾多,獅子狗、🥬椰菜、🐷豬肉片~🐔香脆雞(有骨) ($212)呢個有D普通😂炸雞會跟埋蜜糖芥末醬同辣醬~就咁食雞略嫌
同事生日話想食炸雞,見呢間餐廳嘅炸雞有幾多選擇,
地方都就腳,所以就揀左呢度食生日飯🎉
點知用餐唔係好愉快😒

餐廳安排我地坐角落頭位,幾舒服~

睇左陣menu,就叫雞了😏
我地叫左
🥚芝士雞蛋卷
🧈黑松露卡邦尼炒年糕
🐔香脆雞(有骨)
🐔蜂蜜牛油芒果無骨脆雞
🐔三重芝士脆雞
🍹Corona Yoberry
🍹Terra Omg
🍶Yuja Soju
🍶Peach Soju

上菜侍應聽到,就立即講左句,我地用餐時間係90分鐘~

🥚芝士雞蛋卷 ($135)
上枱覺得幾吸引😍
蛋卷好大份,好多蟹子😳
一切出來,中間D芝士流晒出來,仲要拉晒絲咁😍
幾好食,唔錯😋
芝士雞蛋卷
🧈黑松露卡邦尼炒年糕 ($155)
卡邦尼汁好多,年糕好煙韌,
配料幾多,獅子狗、🥬椰菜、🐷豬肉片~
黑松露卡邦尼炒年糕
🐔香脆雞(有骨) ($212)
呢個有D普通😂
炸雞會跟埋蜜糖芥末醬同辣醬~
就咁食雞略嫌有D乾同無乜味,要點醬食😂
香脆雞(有骨)
🐔蜂蜜牛油芒果無骨脆雞 ($208)
呢個好有驚喜,完全估唔到😂
本身奇怪加芒果會係乜玩法,有D驚中伏,點知出到來效果好好🤣
🥭芒果好甜😍
🐔炸雞好脆,酸酸甜甜,好好食👍
蜂蜜牛油芒果無骨脆雞
🐔三重芝士脆雞 ($218)
因為係芝士控,見到三重芝士就叫~
本身好大期望,結果就失望🤷‍♀️

🧀三重芝士係炸雞面嘅芝士醬、炸雞底嘅芝士、麵包中間嘅芝士醬~
但上枱個陣炸雞底嘅芝士唔夠熱,炸雞唔容易沾上芝士🤷‍♀️
炸雞又係冇乜味,單純炸雞🤦‍♀️
反而個麵包幾軟熟好食😂
同埋炸雞底嘅芝士又係好好食😋
最後炸雞食唔晒,我地食左炸雞底D芝士🤣
三重芝士脆雞
🍹Corona Yoberry ($88)
Corona Yoberry
🍹Terra Omg ($88)
Terra Omg
🍶Yuja Soju、Peach Soju (每支 $68)
自己只係飲左柚子同桃味燒酒~
🍶柚子果味唔重,酒精味重D,自己覺得一般~
🍑桃味好重果味,比較易入口,呢支反而幾好飲👍
Yuja Soju、Peach Soju
最後四位埋單 $1124
🍔食物大部分唔錯~
💁‍♀️服務有待改善😕
上菜速度好快~
不過成枱空碟冇人來收😐

最後我地食完覺得唔夠,想再叫🐔三重芝士脆雞~
落單時staff冇講任何野,照同我地落單,
但上枱後無耐就同我地講,一入座已經通知左我地用餐時間90分鐘,15分鐘後要交枱🙄
我地反映話入座冇同我地講有用餐時間限制,個炸雞o岩o岩先上枱,15分鐘食唔切,
staff死都話有講過,最後同事唔順氣,越講越大聲,個staff驚其他客聽到……
跟著話唔好意思,比多半個鐘我地食,個炸雞唔收錢,當請我地食😒
講漏左用餐時間冇乜大不了,但唔好死咬話有講過,見住我地碟雞上左冇耐,都死要我地15分鐘內食完埋單……
一係落單個陣就同我地話幾點要交枱,如果我地ok,就照幫我地落單……
成件事會好受好多……
2022-09-03
Celebration