Happy Saturday想食下好西,搵搵下餐廳見到佢嘅海鮮拼盤好吸引,所以就book左依間餐廳🙈去到餐廳,waitress會主動過嚟介紹返餐牌有乜好食,依下都覺得service唔錯😂入返正題,黎到依度,梗係必選出名嘅海鮮拼盤啦!可以揀3/5/8款海鮮大家揀🙈有小龍蝦、八爪魚仔🐙、翡翠螺、蝦、蜆等任選,但都仲可以加龍蝦或虎蝦落拼盤到,但就要睇時價喇!waitress都好細心,知我哋2個人,都建議我哋叫3款就得,咁我哋就叫咗翡翠螺、蝦🦐同八爪魚仔🐙除咗揀海鮮外,仲有4款俾我哋揀,有辣有唔辣,唔辣嘅有檸檬牛油;辣嘅就有卡彊蒜蓉汁同胡椒牛油汁,仲有一款係雜錦,即係3款醬汁都有😂waitress都好好,建議我哋如果食辣同食蒜蓉,就最好揀蒜蓉汁😋咁我都對依個汁有興趣,就叫咗依款醬汁喇!除咗海鮮拼盤,我哋仲叫咗個海鮮濃湯、蟹餅同蒜蓉包!1.海鮮濃湯首先嚟咗海鮮濃湯!味道偏向墨西哥風味,蕃茄味濃郁,海鮮足料,差不多啖啖都食到海鮮,唔錯!2.蟹餅飲完湯,就到蟹餅😍見到好多人都讚蟹餅,嚟到點可以唔叫!雖然細細件,但啖啖蟹肉,冇蟹殼,配埋餅上嘅醬,我覺得味道夾又唔溜👍🏻👍🏻👍🏻3.熱船長海鮮拼盤wait

除咗海鮮拼盤,我哋仲叫咗個海鮮濃湯、蟹餅同蒜蓉包!

1.海鮮濃湯
海鮮濃湯

2.蟹餅
飲完湯,就到蟹餅😍
見到好多人都讚蟹餅,嚟到點可以唔叫!
蟹餅

3.熱船長海鮮拼盤
waitress會主動幫客人同個拼盤影相👍🏻🙈仲幫我哋shake 個海鮮袋!
拆開,入面除咗海鮮外,仲有粟米、德國腸同薯仔😮😮啲海鮮同個蒜蓉汁好夾,加埋個面包點汁食,一流😂差啲想叫多份面包😂😂
講返海鮮,每款都有4至6舊,我個人認為八爪魚仔🐙最好食😂吸哂啲蒜蓉汁😋,正!btw個粟米好甜😂一定要食哂!
不過我自己就覺得個醬汁可以再辣少少😂咁就更惹味!
熱船長海鮮拼盤

2018-07-28