Vision 8

2015-06-23 1471 views
今日同舊同事一齊去荃灣食晚飯,上網一睇,見到好多人都對此店有好評,咁等我又試一試吧。今次吃的食物,都是食家覺得好食的食物,咁樣會穩陣一點。首先食的食物是︰薯條配酸忌廉 試少少酸忍廉,真係好少的酸酸的味道,配合薯條後就覺得好似沒有什麼特別了。因為我們各人都很喜歡食薯條,所以不用10mins就已經食完了。三文魚千島醬Pizza︰Pizza比我想像中更薄片,是很脆的,三文魚好好食,加上少少芝士,整體覺得好夾,不過如果再加多少少芝士就好好了。德國咸豬手︰呢個係我的同事最鍾意食的一碟,看見他們食得好滋味的樣子,真係好開心,我諗廚師如果見到都會好開心。當豬手由侍應的手送過來,侍應就會問需不需要幫我地切開再上菜,因為我們慣了自己落手,所以就不用切了。帶子菠菜忌廉意粉︰這是我覺得最好食的一碟,我很喜歡忌廉意粉,意粉咬落去唔太淋。帶子很大粒,不過食唔出係新鮮帶子定雪藏帶子,但真係好食。香蒜辣汁雞翼,因為我唔食辣的,但是我試過個汁,好多蒜味,但雞翼好唔好食就唔知了。因為間店都幾full booking,我打了好多次電話都打唔通。最後我7:30pm就去到門口,幸好沒有太多人,所以我很快就入去坐了。邊食邊發覺
今次吃的食物,都是食家覺得好食的食物,咁樣會穩陣一點。

首先食的食物是︰薯條配酸忌廉
炸粗薯條配酸忌廉
煙三文魚配千島醬Pizza
蜜汁燒德國咸豬手
香煎脅子配菠菜忌廉汁意粉
香蒜辣汁雞翼
因為間店都幾full booking,我打了好多次電話都打唔通。最後我7:30pm就去到門口,幸好沒有太多人,所以我很快就入去坐了。邊食邊發覺出面等的人都多,當我們食完的時候,可能見我們沒有再落單,就極快手就執好我地的餐具,碟。有D人覺得咁樣幾好,但我覺得會唔會似趕人走呢?不過侍應好細心,經常幫我地添水。這間店下次可以再來試過。
2015-06-18
煙三文魚配千島醬Pizza