勁耐冇食過韓國野😍個friend生日話想食炸雞~就梗係帶佢食啲正宗嘅韓國嘢!bk佐勁多間都話無位🤦🏼‍♀️好彩最後都搵到依間~一開lift門就見到勁friendly既韓國老闆娘😆.餐廳環境好寬敞🙆🏼‍♀️已經佈置左聖誕燈飾🎄二人座位嗰邊仲有唔同嘅主題~勁有心思😍毒L位即刻變得唔毒🙈仲可以打卡!餐廳最出名就係佢嘅韓式炸雞煎餅同埋豬手~.▫🍗韓式無骨炸雞 $198/12pcs😋👍🏻:👅👅👅👅.8/5分有烤雞或者炸雞可以揀,有3種口味,一份就可以簡雙併:甜辣同醬油~~(亦都可以簡半份)另外仲會配埋醃蘿蔔(開胃又可以清一清個口腔😛)同埋乳酪芥末醬(基本上都已經好夠味唔使點用)咁上🙆🏼‍♀️超大份同埋色澤好誘人😍仲要件件都好大隻,食炸雞最爽就係冇骨啖啖肉!!肉質好嫩滑之餘,個炸衣一啲都唔厚,同埋冇乜肥膏👍🏻咬落仲超juicy同熱辣辣勁酥脆🤤而甜辣醬同炸雞真係可以話係prefect match🥰甜甜地又唔會話太辣~仲會搞到你食唔停口 重點係唔會太膩!但係醬油款就相對地失色😶真係有啲鹹~依個時候配乳酪醬就可以中和返🤭(題外話: frd打包佐幾隻返屋企,翻焗之後佢媽媽話好正,正到話要我frd帶佢去食🙊).▫

▫🍗韓式無骨炸雞 $198/12pcs
😋👍🏻:👅👅👅👅.8/5分

▫🍕泡菜餅 $120
😋👍🏻:👅👅👅👅.2/5分
泡菜餅

每一啖都咬到泡菜酸辣味之餘仲落佐啲葱黎調味~點埋個秘製醋醬汁食更加jeng🤤提味一流!酸酸地又可以中和辣味😚值得一讚嘅係唔會話淨係食到麵粉味同好油,厚薄適中🙆🏼‍♀️但係我會推介大家食海鮮煎餅多啲~泡菜餅就相對食落比較單調😶因為食材冇咁豐富🙈
▫🍕海鮮葱餅 $140
😋👍🏻:👅👅👅👅👅💛/5分
海鮮葱餅

完全係大過你塊面!!已經幫你切開咗16件~~食落真係有泡菜國既味道😍外脆內軟!重點係黏力幾好~唔會咬一啖跌一啖😂仲好足料🤤每一塊除佐有魷魚🦑同蝦🦐,仲有大葱同青紅椒做調味~就算唔點汁都已經鹹淡適中🙈食落口感仲好豐富😍可以話係我食過最好食嘅韓國煎餅!!
▫🥘韓式炒年糕 $170
😋👍🏻:👅👅👅👅.5/5分
韓式炒年糕

又係勁大碟!!其實感覺上有啲似部隊鍋,因為一樣有好多野食勁足料😂:有蛋,年糕,魚糕,泡菜同公仔麵🤤年糕食落好煙韌😍😍啲醬汁撈埋味道啱啱好,唔會咬到中間就冇晒味🥰個麵又唔會話過軟,全部都索晒個汁既味,辣辣地又帶點甜😚超惹味~~

▫🦑魷魚勁道麵 $140
😋👍🏻:👅👅👅👅.7/5分
魷魚勁道麵

醬汁其實同炒年糕差唔多~但主角就變佐炸原隻魷魚🦑!!你冇睇錯係原隻咁上😳比你打完卡之後店員先會幫你剪🤤🤤魷魚咬落仲係好酥脆,仲好有嚼勁同好彈牙😍而且個麵同年糕果個都唔一樣~~食落係比較粗身同埋口感更加爽彈咁😚真係好勁道😂😂但真係超級大兜!!
▫🍺生啤 $78

除咗生啤之外仲有其他特色飲品,但原來星期一至三有半價梗係要啤啤佢🍻仲要係超大杯!!一黎到既時候驚呆佐😳
總結,開頭覺得價錢有啲偏貴,但食完之後完全覺得係值得😍因為野食全部都係勁大碟同埋真係食到好地道正宗韓國風味🙆🏼‍♀️個人覺得幾適合黎gathering🥰可以試多幾樣呀嘛~我哋四個人食三樣嘢已經夠飽!同埋環境氣氛又舒服仲有態度都好好👍🏻大滿足~~(打完之後勁餓🥺)
泡菜餅
海鮮葱餅