1K
2021-06-12 4312 views
臨時臨急揀嘅餐廳🤭仲要15分鐘前先book枱 原本無乜期望😂但食落發現好驚喜lunch set選擇都幾啱我口味 有幾樣都想食lunch set配嘅沙律 中規中矩啦~爪哇醬燒雞飯 $148 無諗過隻雞嘅size係咁巨型雞肉好滑好juicy個醬無得頂🥺辣辣哋 又香濃 同隻雞雞雞好夾🥺想像吓用手揸住成隻雞嚟咬個畫面幾咁吸引🤤(好可惜為咗啲繁文縟節 只可以用刀切🥲)仲有個喇沙小伴碟 撈飯一流依個set我會排number one印尼炒飯拼雞串燒 $158好香好惹味嘅一個炒飯唔會濕/爛 做到粒粒分明又係無乜期望下 有種驚艷嘅感覺😂雞串燒又係高質嘅牛肉喇沙湯麵 $138 嗌嘅時候 我仲心諗印尼人係食喇沙嘅咩🧐唔理得咁多 係好食嘅係少有做得濃郁 質地帶少少杰嘅湯底配料又係勁豐盛牛肉、豆卜、魚片 每樣份量都唔慳家惟一我唔鐘意 (純粹唔啱我口味🤭就係個麵底係摻摻🥲即係油麵加米粉~我自己對油麵就好一般如果係淨係米粉 就完美~海南雞飯 $108辣椒醬油好正隻雞就無話好好食 一般般啦印尼大蝦炒麵 $158依個係敗筆😂好油 唔係好掂榴槤雪糕 +$18好完美嘅結尾😭係單純淡淡嘅榴櫣味😭完全唔係人工味都唔會太甜/太
lunch set選擇都幾啱我口味 有幾樣都想食
lunch set配嘅沙律 中規中矩啦~

爪哇醬燒雞飯 $148

無諗過隻雞嘅size係咁巨型
雞肉好滑好juicy
個畫面幾咁吸引🤤(好可惜為咗啲繁文縟節 只可以用刀切🥲)
仲有個喇沙小伴碟 撈飯一流

牛肉喇沙湯麵 $138

嗌嘅時候 我仲心諗印尼人係食喇沙嘅咩🧐唔理得咁多 係好食嘅
係少有做得濃郁 質地帶少少杰嘅湯底
配料又係勁豐盛
牛肉、豆卜、魚片 每樣份量都唔慳家
如果係淨係米粉 就完美~
海南雞飯 $108
辣椒醬油好正