2024-02-02 645 views
之前成日聽人介紹油麻地呢間 第一郡 想食好耐架啦 今日終於試到啦🤩 入去坐低睇睇menu 要快快決定食咩🤣 因為最想食既斑斕綠豆糕真係隨時會賣哂!揀好就即刻用個qr code落單啦~ 米紙蝦卷配自家醬 $45食越南菜必點既米紙卷!米紙夠薄身又包得好實淨 同埋有超大隻蝦 新鮮爽口 自家醬有花生醬加左啲香蔥洋蔥炸蒜等等調味 配埋一齊好好食😋 烤豬肉湯河 $65 因為豬肉同雞肉都想試 見到有得加雞肉$10 即刻加埋落去😬 河粉好滑 湯底好香有淡淡雞湯既香味 雞肉量多 起左雞皮同骨 啖啖肉好正😬 烤豬肉會另上就唔驚比熱湯浸到淋哂 豬好入味又烤得好香口 不錯😌 蟹膏蕃茄湯檬 $65配菜有好多呀🤩 有豆卜、扎肉、生菜、豬紅超入味😇 仲有半個新鮮蕃茄 湯底甜甜地有淡淡蕃茄味 鍾意食蟹嘅我再加多左個蟹膏+$20😛 有2大塊蟹膏 食到真係有蟹肉架😋 牛油果沙冰 $35好滑好濃牛油果味 反而冇咩冰又唔會過甜 係真才實料👍🏻 凍啡 $10香濃咖啡 叫左多奶 好滑😌 烤豬肉法包 $62好貼心有得揀切開幾多份😇 我揀左開4 方便易食 烤豬好香 中間有啲辣椒調味辣得好過癮🤣 烤過既法包香脆又暖暖哋 好好食😋

揀好就即刻用個qr code落單啦~

米紙蝦卷配自家醬 $45

牛油果沙冰

烤豬肉法包 $62
烤豬肉法包

斑斕綠豆糕 $15
呢個真係必點!超好食的🥹 好好彩可以食到佢.. 斑斕味好香 綠豆又唔會話好甜 煙煙韌韌加埋一齊好夾好好食👍🏻
斑斕綠豆糕

最後仲叫左3件糕點😬
芋頭糕、紅豆糕、馬豆糕 全部糕點都唔會好甜 都係好足料 每啖都有豆 讚👍🏻
紅豆糕

整體來講 呢間 第一郡 環境舒適 店員服務態度好 食物質素不錯 一定會為左斑斕綠豆糕再黎食架😍
米紙蝦卷
烤豬肉湯河