2023-01-18 883 views
🇭🇰美都餐室·呢間美都餐室有好多電影都係呢度取景嘅 上年疫情嘅時候好似有話佢唔再做 我哋仲覺得好可惜 點知我哋嗰日經過見到原來佢仲有開 所以就決定即刻入去食啦🤣🤣佢入邊個裝修仲係保留住舊式既風味 望住佢嗰種舊式嘅窗花 聽住樓下公園既雀仔聲 個時間真係好似停頓左咁樣 好有電影感🎬·焗茄汁排骨飯$88 l 鮮茄豬肝湯米$65不過佢嘢食方面就真係偏貴少少 我自己就覺得佢嘅焗飯做得出色啲🤤🤤佢個茄汁排骨飯個醬汁好惹味 而且佢入面既排骨份量都多 真係啖啖肉🐷之後佢個飯底都係用炒飯底嘅 而且粒粒分明 我自己幾鍾意😎不過我哋另外嗌嗰個豬肝湯米我自己就覺得有啲太清啦 佢唔係我想像中好濃郁個種蕃茄湯嚟嘅 而係真係放幾舊番茄個種淡淡既蕃茄味 所以食落真係比較清🍅😂·#rbyeat#rby港式#rby油麻地·📍油麻地廟街63號地下
🇭🇰美都餐室

#rbyeat
#rby港式
#rby油麻地
📍油麻地廟街63號地下
$80 (Lunch)
焗茄汁排骨飯