東歐餐廳

Ivan The Kozak
2019-12-01 4226 views
朋友揀咗呢間餐廳慶生,話夠冷門喎 🤭訂咗位 7 點,餐廳無打過嚟覆檯,上到去唔算多人諗住揀梳化位,點知接待我那侍應話梳化位留返比啲 2 人 座,我哋 3 人座啲四人檯啦。 。 。咁我就揀咗窗口位。 。 。嗰時心諗係咪中咗伏呢。 。 。到我坐定定四圍望,先發覺餐廳佈置其實好靚,堅有東歐風味,咁我影吓相啦,點知剛才那侍應話不如幫我影張相,我話唔駛,點知佢話影出嚟好靚架,我唔好意思再推就影咗啦,又真係好靚嘅 😅😅朋友嚟齊,主角見羅宋湯唔係用牛肉就話想試吓,另外個朋友話想試牛肉湯,咁我就叫個南瓜忌廉湯啦,烏黑蘭羅宋湯原來主角係紅菜頭唔係蕃茄,主角好喜歡,個牛肉湯就好清甜,牛腩夠晒淋,而我個南瓜忌廉湯好稠,好滑。磨菇薯仔餃子有啲特別,但食唔到磨菇味,餃子皮有點厚。最有驚喜嘅係香燒豬肋骨,上檯時加啲著咗火嘅酒淋上面,令豬肋骨更香口,本身豬肋骨已經夠味,食落仲好淋身,朋友都大讚 👍👍👍燒春雞送上嚟時係原隻,跟住喺我哋面前剪細件,食落好夠味,跟碟附上啲醬汁都可以唔點。朋友已經諗下次再同其他朋友啲試其他菜。另外一題,餐廳喺我哋享用緊美味食物時不知不覺坐滿晒,仲睇得出好多係熟客。餐廳有個外國人樣靚仔侍應識
朋友揀咗呢間餐廳慶生,話夠冷門喎 🤭

磨菇薯仔餃子有啲特別,但食唔到磨菇味,餃子皮有點厚。

朋友已經諗下次再同其他朋友啲試其他菜。

餐廳有個外國人樣靚仔侍應識得講廣東話,膚淺的我以為個靚仔只係打工仔,另有位烏黑蘭女士,我哋見個靚仔同嗰位女士傾談用外國語言,朋友好奇就問個靚仔係咪用俄語同女士傾計,靚仔話係烏黑蘭語,我哋好奇佢識講,點知靚仔話個位女士係佢媽媽嚟。 。 。我哋即時唔好意思咗。 。 。

我哋邊走邊講笑,話好彩無問埋點解佢識講廣東話,一陣佢話幫我影相個侍應係佢亞爸就尷尬死。 。 。 點知朋友上網真係揾到嗰個係佢亞爸 🤭🤭🤭

Anyway, 呢間餐廳的確值得推介,裝潢美觀,食物美味 👍👍👍
牛肉湯,羅宋湯,南瓜忌廉湯
磨菇薯仔餃子