2019-02-19 380 views
今日放工約左朋友食飯,由於大耐冇食過海鮮,行行下尖沙咀見到有間美式海鮮餐廳,就試試佢啦,結果果然冇去錯餐廳。餐廳環境非常有美國style,令我好似置身喺美國三籓市嘅漁人碼頭旁邊食海鮮咁,好有獨特嘅風格。第一道湯係海鮮濃湯,好重海鮮味,正!第二道菜係澳洲和牛他他,生得黎好淋,好好味。第三道菜係忌廉炒波菜,好爽口。第四道菜係蟹餅,好重蟹味。最後上主菜,我地叫左三種海鮮,有小龍蝦,長腳蟹同扇貝,配蒜蓉汁,啲汁非常正!最後講下依間餐嘅服務。侍應點菜上菜時非常殷勤,不時幫我地倒水同問我地有乜需要,所以服務上我俾滿分!價錢黎講我地兩個人食左大概一千蚊。以咁高質素嘅食物黎講算係物超所值。所以整體黎講我對今餐嘅評分係9分!

海鮮湯
和牛他他