2021-05-07 97 views
URBAN Cafe (駱駝漆大廈)觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓網上見到呢間Cafe有貓貓玩,身為愛貓之人當然唔可以錯過啦,今日收工同左班舊同學嚟咗觀塘,試吓呢間Cafe先由於裏邊有大量貓貓,所以一去到餐廳門口,店員已經好貼心提醒我哋,要帶好睇鞋套,保持貓既安全,另外都要用咗酒精搓手液先可以入去餐牌有二人餐同埋四人餐,會比較抵啲,我哋叫咗個四人餐,包左沙律同埋餐湯,兩款意粉同埋主菜,同四款飲品,另外我哋加咗$48要多一個小食拼盤,同埋一個避風塘炸雞翼首先嚟咗沙律同埋餐湯,忌廉湯非常濃郁,沙律嘅醬汁亦都好香濃芝士味,好快就嚟咗飲品,我哋分別加錢補咗雲朵朱古力沙冰,Oreo香濃朱古力,雪糕棉花糖朱古力同埋百香果綠茶,我飲嘅朱古力非常之濃郁👍🏼首先嚟咗兩款意粉,我哋分別叫咗濃厚芝士肉醬千層麵同埋煙三文魚溫泉蛋卡邦尼意粉,兩款都有好香濃嘅芝士味,尤其係肉醬千層麵,切出嚟會拉絲主菜方面,叫咗燒烤醬豬肋骨同埋安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角,豬肋骨烤得好入味同埋BBQ醬佈滿肉身,加埋薯蓉食⼀流。漢堡就有啲涷身,塊芝士同埋肉都比較硬,覺得叫返Pizza應該會好食啲😂小食拼盤同埋避風塘雞翼都係即叫
URBAN Cafe (駱駝漆大廈)
觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓

濃厚芝士肉醬千層麵

挪威煙三文魚水煮蛋卡邦尼扁意粉

安格斯牛肉手工竹炭漢堡

西班牙燒烤醬烤豬肋骨

滋味小食拼盤

避風塘香酥雞翼

小食拼盤同埋避風塘雞翼都係即叫即炸,建議大家加錢加購,我哋一路食一路同啲貓貓玩真係好可愛,佢哋周圍走😚真係唔捨得離開

濃厚芝士肉醬千層麵
挪威煙三文魚水煮蛋卡邦尼扁意粉