2022-09-24 125 views
聽朋友介紹話呢間餐廳好正,今日趁放假去試一試。餐廳係1樓,環境好清幽寧靜,一上到去就感覺好chill,有一種好似去左做spa嘅感覺☺。 🍴宮崎黑蒜油蒜片胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵闊條麵嘅質感好好🤩,手工做嘅麵條真係唔同d一食落口就feel到個分別,比起一般市售嘅有彈性海蜆有鮮味,大隻又冇沙,蒜油胡椒味都好出係好惹味嘅一款意粉。 🍴太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵手工墨魚麵一樣係煙韌有彈性👍👍海鮮本身調味唔重,更加可以食得出鮮味忌廉汁質地好好,均勻咁包裹住麵條有奶香好好味😋 🍴髒髒紫薯鮮奶好飲!! ❤❤紫薯味好出,鮮奶選用明治牛奶,奶味濃郁。好適合打卡嘅一款飲品,表面灑滿紫薯粉,仲有紫薯粒粒堂食一定仲會更靚更澎湃😂 🍴芝芝芒芒奶蓋奶味好重!!芒果沙冰好清新😍,如果溝勻黎飲又會有唔同感覺 餐廳成個環境都好舒服,仲有bar枱位或者梳化位揀,適合悠閒嘅日子黎傾計食飯。下次想試下梳乎厘阿😊。

🍴宮崎黑蒜油蒜片胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵
闊條麵嘅質感好好🤩,手工做嘅麵條真係唔同d
一食落口就feel到個分別,比起一般市售嘅有彈性
海蜆有鮮味,大隻又冇沙,蒜油胡椒味都好出
係好惹味嘅一款意粉。
宮崎黑蒜油蒜片胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵

🍴太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵
手工墨魚麵一樣係煙韌有彈性👍👍
海鮮本身調味唔重,更加可以食得出鮮味
忌廉汁質地好好,均勻咁包裹住麵條
有奶香好好味😋
太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵

🍴髒髒紫薯鮮奶
好飲!! ❤❤
紫薯味好出,鮮奶選用明治牛奶,奶味濃郁。
好適合打卡嘅一款飲品,表面灑滿紫薯粉,仲有紫薯粒粒
堂食一定仲會更靚更澎湃😂
髒髒紫薯鮮奶

🍴芝芝芒芒
奶蓋奶味好重!!
芒果沙冰好清新😍,如果溝勻黎飲又會有唔同感覺
芝芝芒芒

TakeAway