2019-05-14 61 views
今日難得同朋友黎到銅鑼灣,又好耐冇食過韓式炸雞,於是就黎左呢間朋友介紹既餐廳。去到既時候尚早(6:00pm),唔太多人,座位好寬敞,舒服🤔而且環境格調好好,電視播放一啲韓星既演唱會片段☺️好有氣氛🤔我同友人叫左一盤鹹蛋黃炸雞($188),同一盤白雪芝士烤雞($185),加上卡邦尼年糕同海鮮煎餅🤔首先,完全冇諗過每碟食物既份量都咁足,去好多韓式炸雞店都會覺得唔夠喉,但呢度完全冇呢個煩惱😏好滿足、好好味個炸雞既味道唔會太鹹,我呢個唔太食鹹蛋黃都唔會怕左個味道,外脆內軟,個雞好滑☺️然後芝士雞感覺上比較難處理,如果餐廳可以供應刀會比較方便!味道因爲灑左好蛋芝士粉既關係,都頗有芝士味🤔味道還好海鮮煎餅比左好蛋驚喜,唔單止好足料,有蠔,有章魚,有蝦☺️配上呢個甜酸醬實在係一流💛怕辣既朋友可能要小心入面有紅辣椒,唔小心食到會幾辣🤔最後係卡邦尼年糕,都係好真材實料,唔單止有年糕,仲有芝士竹輪,仲有蘑菇同洋蔥,可惜我唔太鐘意洋蔥,而洋蔥既份量對我而言有點多。不過總括而言,份量好足,食物真材實料,入味😍下次有機會都會再去食☺️

鹹蛋黃炸雞

白雪芝士雞