2024-04-04 141 views
講到中環嘅宵夜好去處🌙,除咗酒吧,梗係唔少得有得食嘢有得飲嘅居酒屋啦🍶!今次我哋嚟到一間位置方便🚦,又開得夠夜嘅居酒屋,呢度星期五、六會開到凌晨三點㖭🕰️。.🐥炸雞皮餃子($78)炸雞皮作為餃子皮真係好吸引😍,外層炸出嚟香口,而且食得出濃郁嘅餃子餡味🥟,裏面嘅肉香同埋調味好吸引。配埋有柚子酸香味嘅餃子醬油🍊,味道好夾。.🐟葱呑拿魚腩小卷($138)賣相好靚,望落吞拿魚蓉夠澎湃🎏。食物既有魚蓉嘅軟綿口感💕,亦都保留住少少吞拿魚刺身角切嘅感覺🔪。裏面嘅壽司飯本身已經有少少調味🧂,配埋吞拿魚同埋香蔥味道滿足😆。.🐷豚肉大根煮($108)除咗有日式煮物嘅甜香味道之外♨️,醬油香同埋豚肉嘅油脂感亦都好夾👅,唔會太膩得嚟好香😝。而且豚肉嘅口感整得好好,肉質軟腍腍🫦,甚至到入口即溶㖭,五花肉嘅油脂、膠質好正🙌🏻。.🐔雞皮($68)幾大寸,滿滿嘅雞皮串成風琴型🍢,夠滿足。食到串燒嘅香口🔥,同埋雞皮嘅油脂感。.🍢雞腎($48)同樣係份量較多,大大片👅,食落更加有口感。而且雞腎咬落爽脆🫦,又有腎香味,啱晒送住酒咁食🍶。.♨️關東煮甜甜香香嘅關東煮醬汁好入味💕,一咬落去裏面嘅甜香、醬料香🤩,已經係口裏面流出嚟。而
🐥炸雞皮餃子($78)
🐟葱呑拿魚腩小卷($138)
🐷豚肉大根煮($108)
🐔雞皮($68)
🍢雞腎($48)
♨️關東煮
甜甜香香嘅關東煮醬汁好入味💕,一咬落去裏面嘅甜香、醬料香🤩,已經係口裏面流出嚟。而且都煮得夠軟腍,好味😋。
2024-03-28
Type of Meal