2020-11-01 155 views
🇭🇰十和田總本店·呢間其實我之前已經食過佢個三色丼㗎喇 我覺得佢啲丼飯都幾好食 所以嗰日想食日本嘢就再翻兜左佢😈我覺得佢啲丼飯真係超級抵食 而且佢啲料好多 食得超滿足🥰🥰·海鮮丼$198呢個我自己覺得佢冇松葉蟹嗰個丼咁好食 但係就勝在有多啲唔同嘅魚生同埋影相靚啲😏佢個吞拿魚蓉超有誠意 真係超級甜 不過我自己覺得佢如果加多少少蔥粒嘅話個口感會更好😍🤤之後佢入邊最特別係有三款海膽 佢有兩款都唔錯既 不過最深色個隻我就覺得稍為腥少少🤭之後佢個油甘魚係超級厚切 而且好新鮮 口感唔錯 隻蝦我男朋友就話勁彈牙同埋好鮮甜 佢直頭想就咁嗌一個海蝦丼🦐😂之後帶子嘅話呢 佢呢個飯入邊個帶子因為佢片開左一半 所以食落冇咁啖啖肉 反而我哋另外嗰丼飯入面粒帶子就真係不得了😈最後佢個玉子就麻麻哋啦 因為佢個蛋味唔係好重 淨係得個甜味 所以遜色少少🙊·北海道凡立貝松葉蟹丼$148佢呢一個我真係超鍾意 佢啲蟹肉係多到可以每啖飯都鋪蟹肉 之後佢啲蟹肉係真係超級鮮甜😍🦀️而且佢應該係真係自己拆既 因為我地食到佢少少蟹殼 所以雖然好開心 但係大家食嘅時候要小心啲啊😌😌之後佢呢一個呢上面有四粒帶子 又係超厚切 食落勁鮮甜🤤佢上
🇭🇰十和田總本店
海鮮丼$198
海鮮丼

北海道凡立貝松葉蟹丼$148
北海道帆立貝松葉蟹丼

佢呢一個我真係超鍾意 佢啲蟹肉係多到可以每啖飯都鋪蟹肉 之後佢啲蟹肉係真係超級鮮甜😍🦀️而且佢應該係真係自己拆既 因為我地食到佢少少蟹殼 所以雖然好開心 但係大家食嘅時候要小心啲啊😌😌之後佢呢一個呢上面有四粒帶子 又係超厚切 食落勁鮮甜🤤佢上面都有幾多三文魚籽 所以其實連埋一齊食係連豉油都唔使落 真係每一啖都超滿足 好正🥰
#rbyeat
#rby日本菜
#rby尖沙咀 #rby新蒲崗
📍尖沙咀金馬倫道42號華懋金馬倫中心地下
📍新蒲崗太子道東638號Mikiki地下G27號舖
$380 (Lunch)
海鮮丼
北海道帆立貝松葉蟹丼