2017-12-19 1181 views
終於考完試, 一完咗即刻搭車去食飯!! 今次嚟咗油麻地呢間樓上cafe, 個名叫孖啡😆 又改得幾得意喎, 同朋友一齊上嚟食下野傾下偈相信都係一個幾好既叉電地方!午市時間來叫套餐平得多, 四個女仔一齊share食, 梗係叫幾樣主食分享下。卡邦尼醬汁調較得幾好, 有適量忌廉嘅味道又唔會太膩, 尤其係加咗煙肉粒, 令醬汁多了一份鹹香, 層次更豐富, 通粉質地都算有口感,是中上貨質 ( 我最怕食到一pat pat嘅意粉或通粉), 整體分量算幾多, 以樓上cafe嘅價錢可以接受。 去任何一間cafe叫牛角包通常係優質之選, 呢個牛角包熱辣辣, 外皮鬆脆,充滿牛油香, 中間加入黑椒牛肉同埋爽脆嘅生菜片。我哋仲叫咗一個特色拼盤! 全部係炸物...不過一人食得幾件就唔理咁多啦, 多人一齊分享嘅好處就係每樣可以試試!拼盤都有幾多唔同款既炸物, 魚手指炸得幾鬆脆, 裏面嘅魚肉熱辣辣又鬆軟, 都幾有魚柳香味。薯角都整得幾出色, 裡面薯仔質地幾軟綿綿😜蟹籽丸都係炸嘅, 裏面嘅醬汁好有鮮味, 唔點茄汁或沙律醬會好食啲😆食咗咁多重口味嘅嘢,點都要飲返啲茶消下滯~叫咗一壺紅莓果茶, 雖然見唔到有明顯杲肉粒,但一倒

煙肉卡邦尼長通粉

黑椒燒牛肉牛角酥

特式拼盤

薯角都整得幾出色, 裡面薯仔質地幾軟綿綿😜

食咗咁多重口味嘅嘢,點都要飲返啲茶消下滯~

叫咗一壺紅莓果茶, 雖然見唔到有明顯杲肉粒,但一倒出嚟已經聞到好香紅莓同蘋果嘅味道, 甜甜地又好清新💕
紅莓果茶

黑椒燒牛肉牛角酥