2024-03-29 116 views
久違了既大坑搵食🫰🏻適逢99生日搵左間懶係有情調既西餐廳唔係酒店唔係會所估唔到食Dinner都有dresscode😳haha 除左貴 無野特別深印象。。。🤞🏻⍥ Deep Fried Tofu ❙ $95呢個豆腐夠晒矜貴🤣外層微脆 內裡軟稔 熱焫焫沾滿類似七味粉咁既調味 唔算太重口味點下醬反而辣辣地仲好食啲不過呢個份量呢個價錢呢個質素🤫超離地⍥ Maka Hiki's Salmon Crudo ❙ $240久違了既三文魚刺身!!我苦苦哀求先食到一塊既三分一炙燒過 我就圍邊切黎食 相當無陰公🤣三文魚籽晶凝通透 鮮味突出😌而我食得最多係夏威夷果仁有柚子辣椒醬及Wasabi Yogurt 相對清新⍥ Cajun Spiced Potato Wedges ❙ $75🤭薯角份量唔少 炸完撈勻香料辣粉惹味極緻!而且唔油膩 食唔停口😆⍥ Maka Hiki's Caribbean BBQ Pork Ribs ❙ $320個人幾喜歡食ribs😋經過12小時慢煮 骨肉超易分離連帶少少肥膏🤩我都lun得乾乾淨淨雖然調味偏甜 但我覺得好味!!⍥ Thai Turmeric Curry Tig
久違了既大坑搵食
🫰🏻適逢99生日
搵左間懶係有情調既西餐廳
唔係酒店唔係會所
估唔到食Dinner都有dresscode😳
haha 除左貴 無野特別深印象。。。🤞🏻

⍥ Deep Fried Tofu ❙ $95
呢個豆腐夠晒矜貴🤣
外層微脆 內裡軟稔 熱焫焫
沾滿類似七味粉咁既調味 唔算太重口味
點下醬反而辣辣地仲好食啲
不過呢個份量呢個價錢呢個質素🤫超離地

久違了既三文魚刺身!!
我苦苦哀求先食到一塊既三分一

惹味極緻!而且唔油膩 食唔停口😆

個人幾喜歡食ribs😋
經過12小時慢煮 骨肉超易分離
連帶少少肥膏🤩我都lun得乾乾淨淨
雖然調味偏甜 但我覺得好味!!

⍥ Thai Turmeric Curry Tiger Prawns ❙ $240
呢個就唔抵食嚕
咖哩好水 辣度低 少少香氣唔濃郁