2023-07-04 1590 views
估你唔到觀塘有間隱世嘅家庭地道印尼餐廳,已經開左業最少廿幾年,仲拎左幾年米芝蓮,一試之後明白點解可以咁多年都屹立不倒。店入面保持住懷舊風格,非常有特色,卡位都坐得幾舒服,唔太覺得會有歲月痕跡。印尼黃錦飯$70薑黃飯令到個飯除左顏色吸引,仲好開胃,有隻炸過嘅蛋、雞鎚、巴東牛肉、豆角、脆魚花生及青瓜,非常足料龍東十五夜$75香濃椰漿再加上咖喱汁,配上粽飯令到口感層次豐富左唔少,加上巴東牛肉、咖喱雞、豆角及炸雞蛋等一齊食,各有特色,唔會話邊款食物太搶focus,合襯沙嗲羊肉串 半打$85羊肉唔會膻,而且加埋個沙嗲醬食提升左層次,呢個沙嗲醬仲有粗粒花生,如果用嚟整沙嗲牛麵應該都好正呢走個時知道原來7月10日至9月初會裝潢,如果仲未食嘅朋友,就建議大家快d試下,加埋個懷舊裝修風格,感受華而不實家庭印尼菜!
一試之後明白點解可以咁多年都屹立不倒。

印尼黃錦飯$70

龍東十五夜$75

沙嗲羊肉串 半打$85

2023-07-04
$150 (Lunch)
  • 印尼黃錦飯