位於海港城呢間以松露為主題嘅餐廳 🍴一直心心念念想試好耐💓由前菜同甜品/飲品都加入松露嘅元素🥰窗邊位仲有無敵海景嘅景觀🌊訂咗平日嘅午餐時段嚟同同事試一試💁‍♀️啱啱好撞到有Truffle Experience Menu半價嘅優惠😋🍴3-Course Truffle Lunch Experience $498✨️Starter|黑松露炒蛋係我食過最濃郁嘅黑松露炒蛋🍳炒蛋本身已經加入黑松露醬烹煮🧂炒得十分香滑綿密😋大概9成熟 帶有少少蛋汁🥚上菜後唔好急住影相 因為店員會喺你面前生刨松露片🤭食落真係啖啖松露香味😛最難得嘅係同蛋香取得平衡 調味剛剛好而唔會太刺激👌✨️Main|自家製寬條麵|白酒忌廉汁|巴馬臣芝士主菜點咗店員推介嘅招牌菜色 - 白汁寬條麵🍝同樣地 店員會喺客人面前生刨松露片 所以要準備定相機了📸然而松露喺呢道pasta中只係調味點綴💞寬條麵本身帶點煙韌口感🤏而且十分掛汁 醬汁帶濃郁嘅芝士奶香🧀味道層次豐富而唔會單調 令人食得好滋味😋✨️Dessert|自家製松露意式雪糕初嘗松露味嘅雪糕🍦味道溫和 認真食落先嘗到淡淡嘅松露香味🤔雪糕本身中規中距 食落唔算太大驚喜☺️配上雜莓同餅乾碎 增加層

✨️Starter|黑松露炒蛋

✨️Main|自家製寬條麵|白酒忌廉汁|巴馬臣芝士

✨️Dessert|自家製松露意式雪糕
初嘗松露味嘅雪糕🍦味道溫和 認真食落先嘗到淡淡嘅松露香味🤔雪糕本身中規中距 食落唔算太大驚喜☺️配上雜莓同餅乾碎 增加層次廿感🫐整體唔算太甜 且有清新嘅感覺🌿
自家製松露意式雪糕

✨️Drink|松露咖啡
最後連飲品都加入松露😜帶入淡淡嘅松露調味 唔會喧賓奪主😉Latte本身順滑易入口☕️鮮奶香滑濃郁🥛令人暖心嘅飲品為呢頓午餐畫上完滿句號😊
松露咖啡

用餐體驗十分完整嘅一頓 Truffle Experience Lunch🍽由無敵海景同食物出品都近乎完美💓加分位莫過於店員熱情而有禮貌嘅服務態度💁‍♀️會仔細介紹餐單同食物😊而即場嘅生刨松露更加令我地大飽眼福📸食物出品方面 唔會當松露只係gimmik 每道菜色都頗有驚喜💖十分推介呢間高質嘅餐廳成為節日/慶生之地🎊

2024-02-02
$299 (Lunch)
自家製松露意式雪糕
松露咖啡