今日晚餐去左呢間位於尖沙咀既日本餐廳,睇地鋪既外表平平無奇咁。上緊樓梯先時候先見到佢地無論裝修定氣氛都做到好似去左日本咁,呢度幾加分的。同埋呢度環境好舒服,如果下次有朋友生日或者想傾偈飲野可以再揀呢度呢❤️野食方面都勁有驚喜,好有特色!唔似一般日本餐廳咁。來來去去都係個啲野。呢個黑木亭原創既黑糖啤酒拉麵就夠曬特別了:⁠-⁠)上面白色那堆係好似奶油來的(我都唔太肯定),小小甜加上黑糖。食落口感有趣!而且感覺似食冷麵的,岩曬夏天食呀!外觀岩曬中意打卡既朋友仔!另外呢間日本餐廳既飲品都好得意!忍唔住同朋友叫左一人一杯,haha...呢隻熊仔真係超得意,而且杯飲品幾好飲添!酸酸甜甜正呀!薯條我覺得就就普普通通啦!只係上面加左啲奶油。但我朋友話幾好食。成碗野佢食曬咁濟...我自己就最中意食下面呢個山葵烤肉盤,岩曬懶人又想食烤肉既我!因為肉本身已經是煮的了呀!下面有火加熱的,非常方便!味道仲好濃郁,夾生菜食就岩岩好了!