話說上星期同朋友約喺尖沙咀食飯,選擇左呢間位於山林道嘅西餐廳,環境氣氛唔錯,牆上掛滿霓虹燈裝飾,主打西式同日式菜式,仲有售賣手工啤酒添。🥚<厚玉子燒> $58我哋先點了一個前菜。玉子燒好厚身,蛋香滑嫩<焗多汁豬仔骨配啤酒薯條> $138燒烤醬味道突出,令豬仔骨外層變得惹味,肉質緊實,且有不少肉質,肉比骨多,相當抵食。薯條炸得非常酥脆,帶有輕微既麥芽香味,點埋蕃茄醬酸酸味味好正🤤好想點多杯啤酒丫<慢煮孜然蒜香春雞(半隻)油醋沙律> $145春雞睇落冇咩特別,但雞皮香口,雞肉在慢煮過後肉質幼嫩,一啲都唔鞋🥺帶有淡淡嘅蒜香同孜然味;沙律味道清新,油醋比例剛好<牛油果奶昔> $47飲品方面見到有牛油果奶昔,覺得幾吸引,飲品好足料,好似真喺食緊牛油果咁樣🤣🍓<真士多啤梨奶昔> $51呢個士多啤梨奶昔相對偏甜,不但外表吸睛,而且真喺用士多啤梨打出嚟㗎😝真材實料,果香十足~

🥚<厚玉子燒> $58
我哋先點了一個前菜。玉子燒好厚身,蛋香滑嫩
厚玉子燒
<焗多汁豬仔骨配啤酒薯條> $138