2023-02-28 192 views
近日工作有啲阻滯,朋友就提議嚟尖東GoodDay BadDay食啲好食得嚟個名又搞笑嘅嘢獎勵下自己!餐廳無論menu定係室內環境都咁過癮。我哋先試咗麻卵飯,落單嘅時候要好小心咬字!應該係黑媽媽嘅魚子咁解?佢其實係一碟好似fusion咗嘅risotto,上面有一排黑黑實實嘅魚子,再加上tabasco嘅少少辣味,非常開胃。配冬菇同帶子,咬落去啲魚子爆開嘅口感好新鮮,真係唔錯之後嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩就俾我嘅同事加邪惡,上面鋪滿芝士。每一塊都有一隻蟹鉗一粒牛油果同紅椒,可以公平分配,上面仲鋪咗沙律菜,即刻覺得冇咁內疚想食下炸嘢,叫咗求其是但乜都炸啲啦,有炸雞翼、炸蝦、炸薯條、炸魚柳,上面灑咗芝士粉,非常滿足。我哋試咗自家製山楂果肉玫瑰花茶同甜甜酸酸的洛神柚子茶兩款茶。山楂果肉玫瑰花茶用咗真玫瑰花沖,好香玫瑰花味,甜中帶少少山楂酸味,消滯又養顏。洛神柚子茶就淡淡嘅洛神花同柚子味,好清新。嚟到甜品環節,我哋試咗熱情果芝士蛋糕,有士多啤梨同燈籠果伴碟,熱情果味道有助減輕啱啱嘅油膩感。

餐廳無論menu定係室內環境都咁過癮。

麻卵飯

之後嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩就俾我嘅同事加邪惡,上面鋪滿芝士。

求其是但乜都炸啲啦

自家製山楂果肉玫瑰花茶

洛神柚子茶就淡淡嘅洛神花同柚子味,好清新。
甜甜酸酸的洛神柚子茶

熱情果芝士蛋糕